Családireceptkönyv.hu

Elefántkönnycsepp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:
Tészta:

6 db tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
2 ek. kakaó

Krém:

20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek kakaópor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 db banán

Elkészítése:

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, nedves konyharuhára borítjuk, feltekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítjük a krémhez a pudingot, ha kihűlt összekeverjük a porcukorral és a margarinnal és jól kihabosítjuk.

A kihűlt tésztát kitekerjük, rákenjük a krém felét, majd a maradékba beletesszük a kakaót. Rákenjük a fehér krémre. Beletesszük a banánt és óvatosan feltekerjük.
Csokimázzal bevonjuk.

Elefántkönnycsepp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alap kelttészta
Alap kelttészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Eta féle tortalap
Eta féle tortalap

A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként adjuk hozzá a sárgáit, majd az olajat, a vizet adagoljuk a masszához, végül a sütőporral, kakaóval elkevert,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hatlapos
Hatlapos

Elkészítés : A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre elosztjuk és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel Süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk