Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
2 ek. kakaó
Krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek kakaópor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 db banán
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, nedves konyharuhára borítjuk, feltekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítjük a krémhez a pudingot, ha kihűlt összekeverjük a porcukorral és a margarinnal és jól kihabosítjuk.
A kihűlt tésztát kitekerjük, rákenjük a krém felét, majd a maradékba beletesszük a kakaót. Rákenjük a fehér krémre. Beletesszük a banánt és óvatosan feltekerjük.
Csokimázzal bevonjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliaaromával és az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőporos lisztet zsírral elmorzsoljuk. A többi anyagot hozzáadva jól összegyúrjuk. Leborítva, pihentetjük 1/2 órát. A tésztát kétfelé osztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almákat meghámozom, a magházát kivájom. Megtöltöm lekvárral elkevert durvára vágott dióval. Az almák tetejét megszórom fahéjjal. A leveles tésztát 2-3 mm-ersre kinyújtom, és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összeszitáljuk a sütőporral és összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót. Addig míg a töltelék el nem készül hűtőbe rakjuk. A hozzávalókat összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű