Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Teljes kiőrlésű tönkölylisztes palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg tk. tönkölyliszt
2 db tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 dl tej ( lehet csak vízzel is)
2-3 dl szódavíz ( amennyi szükséges a palacsintatészta sűrűséghez)
pici só
1 teáskanál édesítőszer ( nyírfacukor vagy Eritrit )

kókuszolaj ( a kisütéshez)

Elkészítés:


1. Száraz hozzávalókat ( liszt, só, szódabikarbóna, édesítőszer) egy tálban összekeverjük.
2. Közepébe ütjük a 2 db tojás és a tejet, majd csomómentesre keverjük.
3. Kevergetés közben annyi szénsavas vizet adagolunk hozzá, hogy ( tejföl sűrűségű) sima masszát kapjunk.
4. 15-20 percre állni hagyjuk.
5. Pici kókuszolajat teszünk a serpenyőbe és egyenként mindkét oldalát kisütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ebből az adagból kb. 14 db palacsinta lesz, így 1 db palacsintára számolva : 8g CH és 65 kcal / db ( töltelék nélkül !)

Teljes kiőrlésű tönkölylisztes palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromhabos négerkocka
Citromhabos négerkocka

A cukrot a Rama margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kb 20*30 cm-es tepsiben 150 fokon kb 20 percig s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
GolyóK - Dinnye szelet - OK
GolyóK - Dinnye szelet - OK

1. A kekszet, margarint, rumot, cukrot és a lekvárt összedolgozzuk. Mikor kész kettőbe vesszük. 2. Az egyik felét pirosra, a másikat zöldre színezzük, alaposan összegyúrva a ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csokimázas -tejszínes szelet
Csokimázas -tejszínes szelet

Egy citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk. A vajat a cukorral,1 vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük. Egyenként bele dolgozzuk a tojásokat és belesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelt szilvás lepény
Kelt szilvás lepény

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk