• 210 g liszt
• 240 g zabpehely
• 180 g barna cukor
• 1 teáskanál szódapor
• 1 csipet só
• 120 g olvasztott vaj
• 400 g tejkaramella
• 0,5 dl főzőtejszín
• 240 g tejcsoki (kis darabokra vágva)
• 120 g tortabevonó csoki (kis darabokra vágva)
• 120 g szeletelt dió
Tetszőlegesen:
• 5-6 db tejkaramella
• 40 g csoki
1. 180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki, a széleknél 2,5 centi papír lógjon túl. Félretesszük.
2. Keverőtálban összemixeljük a lisztet, zabpelyhet, barna cukrot, szódaport és a sót. Belekeverjük az olvasztott vajat és alaposan összemixeljük, amíg omlós nem lesz.
3. A massza felét a sütőpapíros tálba tesszük. Megszórjuk az apróra vágott dióval és csokikkal.
4. Egy kis lábosban alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett összefőzzük a karamellát és a tejszínt.
5. A karamellás krémet a csokis-diós rétegre öntjük.
6. A maradék tésztát ráöntjük erre a rétegre.
7. 23 perc alatt aranybarnára sütjük.
8. Sütőrácson teljesen kihűtjük a sütit.
9. Amikor kihűlt, a díszítésre félretett csokit és karamellt olvasszuk meg és csorgassuk rá a sütire.
Ezt a sütit mindenki imádni fogja. Vigyázat, ha egyszer megsütöd, mindig ezt fogja követelni rajtad a család ;-)
A tojást a cukorral, a sóval, és az olajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet és a folyadékot. Én nagyjából a fele tej, fele víz módszert alkalmazom. A lisztnek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtököt elősütjük, addig süssük, amíg már elég puha lesz ahhoz, hogy bele tudjunk szúrni egy villát, de ne süssük túl puhára és szétesősre, mert a sütiben is fog még sülni egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyenként összegyúrjuk a különféle színű tészta hozzávalóit, és mindegyikből 3-4 mm vastagságú, azonos méretű lapot nyújtunk. Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátár...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA porcukrot, a tojásokat, a vajat és a mézet habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, amivel tovább keverjük. Majd beleöntjük a lisztet és a sütőport, amiket csomóment...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes