300 g kókuszreszelék, 30 g kókuszolaj, 50 g eritrit, 2 dl Cocomas kókuszkrém,
0,5 dl víz, 1 tk vanília kivonat vagy aroma
250 g kókuszreszeléket darálj egészen apróra.Egy kisebb lábosban keverd össze a Cocomas kókuszkrémet, a kókuszolajat, a vizet, a vanília kivonatot és az eritritet.Lassú tűzön kevergesd egészen addig, míg az eritrit teljesen fel nem olvad, és sziruppá nem alakul.Ezután keverd bele az apró kókuszreszeléket és gyors mozdulatokkal keverd egyneművé a masszát.Ha kész, tedd be a hűtőbe és pihentesd legalább 1 órán keresztül, hogy megkeményedjen és összeérjenek az ízek.Ha már formázható, egy evőkanálnyi mennyiséget vegyél a tenyeredbe, tegyél a közepébe egy szem mandulát és formálj belőle diónyi golyókat.Az elkészült golyócskákat hempergesd meg a maradék kókuszreszelékben.Egy jól záródó dobozban akár egy hétig is eláll, de akár le is fagyaszthatod.
Tipp!
A golyók közepébe tehetsz mandula helyett aszalt gyümölcsdarabokat is, a hempergetéshez pedig használhatsz kávéporral vagy kakaóporral kevert kókuszreszeléket.
Paleo-dieta Petneházi Szilvia
A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavarg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Sárga tésztához a tojássárgájákat fehéredésig kikavarjuk a porcukorral, lassanként hozzátesszük a vizet, majd a lisztel elkevert sütőport. 2. Kizsírozott lisztezett 26x36-os...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz hozzávalókat összekeverem, a vajat megolvasztom és összekeverem a tojással, majd az egészet simára keverem a száraz keverékkel. Pár percig hagyom állni (addig elővesszem a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű