• 60 dkg liszt
• 20 dkg zsír
• 2 dkg élesztő
1 tojássárgája
• 1 pohár tejföl
• pici cukor
• pici só
• 20 dkg porcukor
• 20 dkg cukor
Töltelék: lekvár, cukrozott darált dió, cukrozott mák
• forgatni: porcukor és vaníliás cukor
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk.
Kb 2 mm vastagra nyújtjuk, és egy 6 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk.
A darált diót a reszelt citromhéjjal, a cukorral és 2-3 evőkanál tejföllel (vagy tejjel) elkeverjük.
A körök egyik felére kanalazzuk a tölteléket (diósat és lekvárosat), majd a körök másik felét ráhajtjuk, és a széleket összenyomkodjuk. Erre a célra tökéletesen megfelel egy villa.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-22 percre.
Ha megsült, még forrón a vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk őket.
A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét! Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, h...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA torta hozzávalóit robotgéppel kikeverem .2 darab egyforma méretű torta karika amit margarinnal kikentem és morzsával megszórtam.A kikever alapanyagot a két torta formába egyformá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tehéntúrót szűrőn, szitán áttörjük,vagy villával törjük. 2. A túrót elkeverjük az egész tojással, búzadarával és egy kis sóval. (A túrógombóc lazább szerkezetű lesz ha, a túr...
Elkészítési idő: 30 perc+ 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, ecettel, kakaóval, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a kemény habot óvatosan belekeverjük. Egy közep...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű