Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tejszines csokoládés kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt
30 g friss élesztő
170 ml tej
100 ml tejszín
20 g vaj
1 tojás
3 csapott evőkanál cukor
1/2 kávéskanál só
50 g csokoládélencse

A kenéshez

1 tojássárgája
1 teáskanál tej

Elkészítés:


Elkészítés


Langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Tálba mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáöntjük a megkelt élesztőt is. Addig dagasztjuk, amíg sima és fényes nem lesz a tészta felülete. Lefedve langyos helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen kicsit átgyúrjuk a tésztát, és két egyenlő részre osztjuk. Egyenként 3-4 mm vastagságú téglalapot nyújtunk belőlük. Megszórjuk csokilencsével, majd bejgliszerűen feltekerjük őket.
Az így kapott két rudat összefonjuk, olajjal vékonyan kikent formába helyezzük, és konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük.
A tojássárgáját elkeverjük a tejjel, és lekenjük vele a kalács tetejét. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

Tejszines csokoládés kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Puncsos-kókuszos alagút
Puncsos-kókuszos alagút

A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral és 1 kanál vízzel habosra kikeverem. Összekeverem a két masszát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Isler Ketogén/Nocarb/
Isler Ketogén/Nocarb/

Elkészítés: A sütőmixhez ütöttem a tojást, hozzáadtam a sütőport és az eritritet, majd apránként annyi kókuszzsírt dolgoztam hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjak belőle. Alapos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenye pöttyös
Gesztenye pöttyös

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Diós-lekváros tekercs
Diós-lekváros tekercs

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis tejben a kevés cukorral. Majd a többi tésztához valóval jól összegyúrjuk. 4 egyforma részre osztjuk, majd külön külön még egy kicsit gyúrúnk rajtuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk