50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
3 evőkanál porcukor,
1 mokkáskanál só,
2 evőkanál olvasztott vaj,
3 dl langyos tej
25 dkg baracklekvár (töltéshez)
1 db tojássárgája a kenéshez
Az élesztőt 1 dl langyos tejjel, csipet cukorral felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalóval összegyúrjuk és duplájára.
Mikor megkelt, lisztezett asztalra borítjuk a tésztát, nyújtófával egy kb 30 cm-es sugarú körré nyújtjuk. Nagyobb fánkszaggatóval, vagy pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki belőle és mindegyik közepébe teszünk egy diónyi nagyságú lekvárt. Alul összecsípve a tésztát, gombócokat formázunk belőlük.
Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, és egymás után beletesszük a bukta gombócokat úgy, hogy az oldalukat szintén megkenjük olvasztott vajjal. Ezután a tojás sárgájával lekenjük a buktasereget. 35 perc alatt, pirosra sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálalhatjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük A pite formát kivajazzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával, majd elterítjük rajta a meggyet. A tojásokat a cukorral és tejszínnel összekeverjük és f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tartalom a Cafeblog kizarolagos szerzoi jogi tulajdonaban all, ezert kertek a torleset.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom. A túrót kissé áttöröm, hozzáadom a cukrot, tojást, kefírt, az olajat, a megkelt élesztőt, majd a lisztet, és jól kidagasztom. (Ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd 1 nagyobb és 1 kisebb részre osztjuk. A nagyobbikat lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, a tepsibe tesszük (nem kell kivajazni!), úgy hogy az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű