50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
3 evőkanál porcukor,
1 mokkáskanál só,
2 evőkanál olvasztott vaj,
3 dl langyos tej
25 dkg baracklekvár (töltéshez)
1 db tojássárgája a kenéshez
Az élesztőt 1 dl langyos tejjel, csipet cukorral felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalóval összegyúrjuk és duplájára.
Mikor megkelt, lisztezett asztalra borítjuk a tésztát, nyújtófával egy kb 30 cm-es sugarú körré nyújtjuk. Nagyobb fánkszaggatóval, vagy pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki belőle és mindegyik közepébe teszünk egy diónyi nagyságú lekvárt. Alul összecsípve a tésztát, gombócokat formázunk belőlük.
Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, és egymás után beletesszük a bukta gombócokat úgy, hogy az oldalukat szintén megkenjük olvasztott vajjal. Ezután a tojás sárgájával lekenjük a buktasereget. 35 perc alatt, pirosra sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálalhatjuk.
4 adaghoz: 1. A sütőt alul-felül sütésre kapcsoljuk, 160 fokra. 2. Ezután a tejszínt forraljuk össze egy kisebb lábasban a vanília rúd kikapart magjaival, illetve magával a rúd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat egy tálba mérjük és jól összegyúrjuk. Kb. egy órán át hideg helyen pihentetjük, majd elkészítjük a kis rudakat. Lecsippentünk egy darabot a tésztából, lisztezett des...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, ha kihűlt 3 részre vágjuk, úgy, hogy a középső rész szélesebb legyen mint a két szélső. A darált kekszet leöntjük 1 dl meleg vízzel, bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű