menu

Családireceptkönyv.hu

Palacsinta


Írta:

Elk. idő: 40perc
Adag: 4fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt
3,5 dl tej
2 tojás
1-2 dl kristályvíz
1-2 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
olaj

Elkészítés:


A palacsinta készítéséhez mindössze három tálra van szükséged: egy mélyebb üveg- vagy műanyag tálra, amiben összeállíthatod a tésztát, egy serpenyőre, amiben kisütöd, végül pedig egy sima tányérra, amire összegyűjtöd a kész palacsintákat. Az első tálban keverd simára a lisztet a tejjel, üsd bele a két tojást, keverd el benne a cukrot, add hozzá a sót és egy kevés - körülbelül egy evőkanálnyi - olajat, majd hígítsd a masszát egy kis kristályvízzel - olyan hígnak kell lennie, mint egy sűrűbb krémlevesnek.Ha ez megvan, akkor egy szélesebb serpenyőben hevíts pár csepp olajat, majd egy merőkanállal szedj a masszából, és oszlasd el a serpenyőben egyenletesen, pár pillanat alatt megpirul a tészta, ekkor fordítsd meg, majd megint pár pillanat múlva borítsd a tányérra, és ezt ismételd addig, amíg el nem fogy a masszád.

Palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Pithivier
Pithivier

Elkészítés: A töltelékhez a szobahőmérsékletű vajat összekeverjük a cukorral hozzá adjuk a tojásokat, a rumot, a reszelt narancshéjat. Jól összekeverjük, majd bele forgatjuk az őrö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ibolya
Sodrott rétes
Sodrott rétes

A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. - a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral - majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés koszorú
Gesztenyés koszorú

Másfél dl langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe citromhéjat reszelünk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojásokat, és a maradék langyos tejjel alaposan kidaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bundázott sült alma fahéjas cukorral
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
Bundázott sült alma fahéjas cukorral

Az almákat meghámozzuk, a magházukat kivesszük és felszeleteljük őket kb. 1 cm vastag karikákra. Meglocsoljuk a citromlével és félretesszük amíg elkészítjük a tésztát. A tojást...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk