1/2 kg tejpor
50 g kakaópor
400 g cukor
1,5 dl víz
100 g vaj/margarin
+ vaj/margarin a tepsi kikenéséhez
250 g lapte praf (Milchpulver))
400 g zahar (Zucker)
100 ml apa (Wasser)
50 g cacao (Kakao)
100 g unt (Butter)
nuci, alune, stafide, ce doriti (Nüsse, Rosinen...)
Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal.
A tejport és a kakaót alaposan összekeverjük egy tálban, hogy ne maradjanak egyikből se pici csomók.
Egy kisebb edénybe beletöltjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és szirupot főzünk belőle. Mikor elolvadj a cukor, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, és addig kavargatjuk, míg ez is elolvad.
Ezután apránként hozzáöntjük a szirupot a tejporos keverékhez, és szép simára keverjük.
Beleöntjük a tepsibe. Kihűlés után 20 percre hűtőbe tesszük.
Zucker,wasser,butter und kakao zum kochen bringen,1-2 min. kocheln lassen und dann weg stellen.dann kommt das pulvermilch dazu,fest umruhren.eine form mit frischhaltefolie bedecken und die masse einfüllen.kalt stellen(wichtig nicht in kühlschrank) mahlzeit!
Nekem a sima csoki a kedvencem, de aki meg szeretné bolondítani picit, tehet bele diót, mogyorót vagy mazsolát.
Zuerst für den Mürbteig das Mehl, den Zucker, die Eier und die zimmerwarme Butter in einer Schüssel miteinander vermengen. Es sollte ein fester, gleichmäßiger und nur noch wenig kl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük a cukorral. Hozzákeverjük a tojást. Kicsit olvasztott nutellát teszünk bele. Maj hozzáadjuk a rozspelyhet is. Végül a liszt kerül bele, melyet előtte a sóval...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: KönnyűA piskótalapot kettévágjuk. A töltelékhez 4,5 dl vizet (a kompót levét is felhasználhatjuk, akkor annyival legyen kevesebb a víz, összes folyadékmennyiség legyen 4,5 dl) a kimago...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű