menu

Családireceptkönyv.hu

Panna cotta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy tejforralóedény
néhány kisebb üvegedény a tálaláshoz

Alapanyagok:
1 db vaníliarúd
1 evőkanál zselatin
1 deciliter kókusztej
3 deciliter tiszta kókuszkrém
1 kanál paleo édesítő ( sztevia,eritrit, vagy akár darált aszalvány)

Elkészítés:


A vaníliarúdból kaparjuk ki a magokat, majd keverjük össze a zselatint, a kókusztejet, krémet és az édesítőt. Lassú tűzön addig kevergessük, ameddig a a zselatin feloldódik a melegtől , a keverék homogénné válik , majd kicsit kezd besűrűsödni.Forralni nem szabad, mert a zselatin darabos lesz tőle. A krémet ezután beleöntjük az üvegedényekbe és addig hűtjük, ameddig rugalmas krémes állagot kapunk. A tetejét kakóval, vagy gyümölccsel díszíthetjük.

Panna cotta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Farsangi fánk a legjobb
Farsangi fánk a legjobb

Fél liter tejet meglangyosítunk 1 evőkanál cukorral,majd belemorzsoljuk az élesztőt, és megfuttatjuk. A lisztet beleszitáljuk egy tálba (így levegősebb lesz). Rászórjuk a másik e...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gergő
Mamicsemege
Mamicsemege

1,5 dl tejet 0,5 kg porcukorral és 5 dkg kakaóval 20 percen át gőz fölött főzzük. Ezután 2 csapott kanál lisztet keverünk hozzá és még 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről és egy ra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos pite
Joghurtos pite

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nehezen áll össze, akkor tegyünk hozzá egy evőkanál tejfölt. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer-champagner.
Linzer-champagner.

2-3 mm vastag legyen 180C --8 perc sütés

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk