6 tojás
22 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
kevés só
házi sárgabaracklekvár
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak.
Fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot és egyenként a tojások sárgáját.
Ezután beleszórjuk a pudingporokat.
Nem kell bele sütőpor.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, és 200 fokon kb. 10 percig sütjük. Ha megsült, kitesszük hűlni. Nem kell felgöngyölni, maradhat a tepsiben.
Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral, és ekkor tekerjük fel.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét néhány csepp citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük a nyírfacukorral. Hozzáadjuk a citromhéjat, a kókusz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPreheat oven to 350F (175C) degrees. Grease a 9 inch (23cm) round cake pan Dust with flour: tap out excess Mix together flour, cinnamon, baking powder, and salt Beat together bu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 db egészen szikkadt zsömléből másfelet annyi tejbe áztatok be, amennyit felszív, a másik feléből meg morzsát készítek. (Erre nagyon megfelelő az aprítógép, ha nincs, le lehet res...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű