menu

Családireceptkönyv.hu

Piskótatekercs vaníliapudingporból


Írta:

Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás
22 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
kevés só
házi sárgabaracklekvár

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak.
Fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot és egyenként a tojások sárgáját.
Ezután beleszórjuk a pudingporokat.
Nem kell bele sütőpor.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, és 200 fokon kb. 10 percig sütjük. Ha megsült, kitesszük hűlni. Nem kell felgöngyölni, maradhat a tepsiben.
Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral, és ekkor tekerjük fel.

Piskótatekercs vaníliapudingporból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rákóczi túrós vagy meggyes
Rákóczi túrós vagy meggyes

A tészta hozzávalóit robotgéppel simára kevertem. Sütőpapírral kibéleltem egy kb. 20 x 30 cm-es tepsit, beletettem a felezőt, belekanalaztam mindkét részbe a masszát. Előmelegíte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gesztenyés kifli 2,
Gesztenyés kifli 2,

A hozzávalókat a dagasztó gép üstjébe rakom könnyen formálható tésztát dagasztunk belőle.Amit kisodrunk henger alakúra ,daraboljuk sütőpapiros tepsire rakjuk 180 fokon sütjük ki.Va...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Muffin - mézes-fahéjas
Muffin - mézes-fahéjas

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a mézet, a jog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hatlapos
Hatlapos

A lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk. Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre. A tésztát...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk