Családireceptkönyv.hu

Kókuszos kávékeksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 darabhoz: 100 g fehér rizsliszt , 50 g pirított kókuszreszelék, 75 g nádcukor
(világos), csipet só, 1 citrom reszelt héja, 90 g kókuszzsír (vaj is jó), 1 tojás fehérje + 100 g étcsokoládé a mártogatáshoz

Elkészítés:


Először is pirítsuk meg egy teflonos serpenyőben a kókuszreszeléket.
Figyeljünk arra, hogy csak éppen megkapja a reszeléket a hő, semmi esetre se égessük meg.
Keverjük a száraz elemeket össze egy keverőtálba, majd mérjük hozzá a kókuszzsírt és a tojás fehérjét.
A citrom héját is reszeljük bele.
Robotgép dagasztóspiráljával, vagy nagyon gyorsa mozdulatokkal, kézzel állítsuk össze a linzertésztát.
Formázzunk belőle hengert, csomagoljuk frissen tartó fóliába, és tegyük 30 percre a hűtőbe.
Ha kókuszzsírral készítjük, akkor ennyi idő alatt szépen megdermed a tészta, és lehet szeletelni. Ha vajjal készítjük, akkor 1-2 óra is szükséges lehet ahhoz, hogy a henger megfelelően szeletelhető legyen.
Melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A tésztahengerből vágjunk kb. 5 mm vastag korongokat.
Ne ijedjen meg, morzsalékos a tészta, valószínűleg szétesik majd.

Trükkök, tippek, praktikák:


Válasszon egy vastag és hosszú pengéjű kést a szeleteléshez. Amikor levág egy szeletet, először a kezével próbálja meg egyenletesre alakítani a korongot. Majd a kés segítségével simítson a körvonalán és a felületén is. A késpenge segítségével helyezze át a sütőlapra a kekszeket.
Előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük ki őket. Majd a sütőpapíron hagyjuk kihűlni.
Nem fog szétesni, gyönyörűen egyben marad. Előfordulhat, hogy a sütés során némi kókuszzsír kifolyik belőle, de ez nem gond.
Amikor kihűlt, olvasztott csokiba márthatjuk.
TIPP: Sütés előtt, a formázott korongokba süthető csoki cseppeket is nyomhatunk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaós csiga (kelt tészta)
Kakaós csiga (kelt tészta)

ELKÉSZÍTÉS A különlegesen finom kakaós csiga elkészítéséhez átszitáljuk a lisztet. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojá...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Babapiskóta pudinggal és gyümölccsel recept
Babapiskóta pudinggal és gyümölccsel recept

A babapiskótát larakjuk egy jénai tálba (csak azért abba, mert jól látszanak a rétegek és a színek). Ezután a tejből és a pudingporból elkészítjük a pudingot, amit ízesítünk a cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
A legpuhább linzer
A legpuhább linzer

A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezze...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ildikó
László szelet
László szelet

A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és az őrölt fahéjjal. Egy tálba tegyük bele a porcukrot, a mézet, a zsírt, a tejet és az egész tojást, majd gőzfürdő fölött, állandó k...

Elkészítési idő: több mint 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk