Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kókuszos kávékeksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 darabhoz: 100 g fehér rizsliszt , 50 g pirított kókuszreszelék, 75 g nádcukor
(világos), csipet só, 1 citrom reszelt héja, 90 g kókuszzsír (vaj is jó), 1 tojás fehérje + 100 g étcsokoládé a mártogatáshoz

Elkészítés:


Először is pirítsuk meg egy teflonos serpenyőben a kókuszreszeléket.
Figyeljünk arra, hogy csak éppen megkapja a reszeléket a hő, semmi esetre se égessük meg.
Keverjük a száraz elemeket össze egy keverőtálba, majd mérjük hozzá a kókuszzsírt és a tojás fehérjét.
A citrom héját is reszeljük bele.
Robotgép dagasztóspiráljával, vagy nagyon gyorsa mozdulatokkal, kézzel állítsuk össze a linzertésztát.
Formázzunk belőle hengert, csomagoljuk frissen tartó fóliába, és tegyük 30 percre a hűtőbe.
Ha kókuszzsírral készítjük, akkor ennyi idő alatt szépen megdermed a tészta, és lehet szeletelni. Ha vajjal készítjük, akkor 1-2 óra is szükséges lehet ahhoz, hogy a henger megfelelően szeletelhető legyen.
Melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A tésztahengerből vágjunk kb. 5 mm vastag korongokat.
Ne ijedjen meg, morzsalékos a tészta, valószínűleg szétesik majd.

Trükkök, tippek, praktikák:


Válasszon egy vastag és hosszú pengéjű kést a szeleteléshez. Amikor levág egy szeletet, először a kezével próbálja meg egyenletesre alakítani a korongot. Majd a kés segítségével simítson a körvonalán és a felületén is. A késpenge segítségével helyezze át a sütőlapra a kekszeket.
Előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük ki őket. Majd a sütőpapíron hagyjuk kihűlni.
Nem fog szétesni, gyönyörűen egyben marad. Előfordulhat, hogy a sütés során némi kókuszzsír kifolyik belőle, de ez nem gond.
Amikor kihűlt, olvasztott csokiba márthatjuk.
TIPP: Sütés előtt, a formázott korongokba süthető csoki cseppeket is nyomhatunk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anett
Vizes piskóta
Vizes piskóta

1. A 4 tojást összekeverjük a 8 evőlanál cukorral és 8 evőkanál vízzel -> kemény habra verem, ne follyon. 2. Összekeverem a lisztet a sütőporral egy másik edényben. 3. A felvert...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli
Bejgli

Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Őrülten finom répatorta tekercs
Őrülten finom répatorta tekercs

A tojást habosra keverjük a cukorral és belecsurgatjuk az olajat. A mandulát elkeverjük a citromhéjjal, liszttel és sütőporral, majd a lereszelt répával együtt belekeverjük a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mákos csoda
Mákos csoda

A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Az egyiket egy kivajazott tepsibe tesszük (kb. 25x40cm-es tepsi) és lekvárral megkenjük (ízlés szerinti a lekvár). M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk