menu

Családireceptkönyv.hu

Mascarpones répatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



4 tojás, szétválasztva
6 ek cukor
vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
2 nagy répa reszelve (kb. 200-250 g)
200 g darált dió
1 csomag sütőpor
1 evőkanál fahéj
1 dl víz vagy narancslé

Mascarponekrém:
250 gr mascarpone
200 ml habtejszín
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:


A tojássárgát a cukorral elkezdem nagyon erősen keverni, míg teljesen kifehéredik. Hozzáteszem a fahéjat, a diót és a répát, és a vizet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A liszt felét és a sütőport s répás masszához keverem, majd a hab felét is, majd a többi lisztet, végül a maradék habot, óvatos mozdulatokkal, lehetőleg kézi habverővel.
160 fokon bő fél órát sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e. Kiborítjuk, hagyjuk kihűlni, kettévágjuk (vagy háromfelé), majd megkenjük a krémmel.

A tejszínhabot felverjük, jó keményre. A mascarponet alaposan kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáforgatjuk a tejszínhabot is. Megkenjük vele a tortát.
A tortát érdemes előző nap elkészíteni, ekkorra a krém is megkeményedik, és nagyon jól összeérnek az ízek.

Mascarpones répatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mákos kevert sütemény
Mákos kevert sütemény

A tojásokat a cukrokkal jó fényesre,habosra jól kikeverjük,utána hozzákeverjük a margarint,azzal is jól kiverjük. Hozzá adjuk a reszelt citromhéjat és a tejet,azzal is keverjük to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Sztracsatella sütés nélkül
Sztracsatella sütés nélkül

A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal. A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulás egérke mignon szamos
Mandulás egérke mignon szamos

Tészta A marcipánt annyi tojásfehérjével felpuhítjuk, hogy kenhető állagú legyen. A maradék tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A habot óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a kép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
0. Hókifli
0. Hókifli

Egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd annyi tejfölt adunk hozzá, amivel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk