4 tojás, szétválasztva
6 ek cukor
vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
2 nagy répa reszelve (kb. 200-250 g)
200 g darált dió
1 csomag sütőpor
1 evőkanál fahéj
1 dl víz vagy narancslé
Mascarponekrém:
250 gr mascarpone
200 ml habtejszín
2 evőkanál porcukor
A tojássárgát a cukorral elkezdem nagyon erősen keverni, míg teljesen kifehéredik. Hozzáteszem a fahéjat, a diót és a répát, és a vizet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A liszt felét és a sütőport s répás masszához keverem, majd a hab felét is, majd a többi lisztet, végül a maradék habot, óvatos mozdulatokkal, lehetőleg kézi habverővel.
160 fokon bő fél órát sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e. Kiborítjuk, hagyjuk kihűlni, kettévágjuk (vagy háromfelé), majd megkenjük a krémmel.
A tejszínhabot felverjük, jó keményre. A mascarponet alaposan kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáforgatjuk a tejszínhabot is. Megkenjük vele a tortát.
A tortát érdemes előző nap elkészíteni, ekkorra a krém is megkeményedik, és nagyon jól összeérnek az ízek.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük papírral. Egy nagy tálban felverjük a tojást a tejjel, olajjal, vanília aromával. Egy másik edényben összekeverjük a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKemeny habba verjuk a tojasfeherjet egy edenybe,majd egy masikba a tojassargajat,cukorral,sutoporral es soval.A lisztet keverjuk bele a tojassargas talba,majd ezutan a habot keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal összekavarjuk. A cukrot, a citromlét, a mézet, a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk. A vaníliaaromával ízesítjük és jól összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgoztam. Ketté vettem a tésztát, kinyújtottam. Sütőpapíros tepsibe tettem az egyik lapot. Megszórtam zabkorpával, rátettem a lereszelt almát, meghintettem fah...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű