4 tojás, szétválasztva
6 ek cukor
vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
2 nagy répa reszelve (kb. 200-250 g)
200 g darált dió
1 csomag sütőpor
1 evőkanál fahéj
1 dl víz vagy narancslé
Mascarponekrém:
250 gr mascarpone
200 ml habtejszín
2 evőkanál porcukor
A tojássárgát a cukorral elkezdem nagyon erősen keverni, míg teljesen kifehéredik. Hozzáteszem a fahéjat, a diót és a répát, és a vizet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A liszt felét és a sütőport s répás masszához keverem, majd a hab felét is, majd a többi lisztet, végül a maradék habot, óvatos mozdulatokkal, lehetőleg kézi habverővel.
160 fokon bő fél órát sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e. Kiborítjuk, hagyjuk kihűlni, kettévágjuk (vagy háromfelé), majd megkenjük a krémmel.
A tejszínhabot felverjük, jó keményre. A mascarponet alaposan kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáforgatjuk a tejszínhabot is. Megkenjük vele a tortát.
A tortát érdemes előző nap elkészíteni, ekkorra a krém is megkeményedik, és nagyon jól összeérnek az ízek.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük habosra a Rámát a barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a vajas tömeget készítjük el, amihez 20 dkg vajat összegyúrunk 5 dkg liszttel, majd 2 centivastag téglalapra alakítjuk, háztartási fóliába csomagoljuk és felhasználásig hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojás,margarin,cukrok,kikeverni.Kakaó, tej,liszt, sütőpor összekeverni.A két keveréket összekeverni.Zsírozott, lisztezett tepsiben sütni.180 fok 15-20 perc.Széleit levágni,felkoc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű