Tésztához:
- 10 dkg cukor,
- 4 tojás,
- 6 dkg liszt,
- 4 dkg darált dió,
- 2 ek. olaj,
- 2 ek. víz,
- 1 csapott ek. kakaó,
- 1 cs. vaniliás cukor,
- fél cs. sütőpor,
Tetejére:
- 20 dkg cukor,
- 20 dkg vaj,
- 10 dkg liszt,
- 4 dl tej,
- 2-3 cs. vaniliás cukor vagy vaníliaroma,
Tetejére:
- kakaópor,
- cukordíszek,
A tojásokat a cukrokkal és vízzel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, diót, a sütőport és a kakaót.
Előmelegített sütőben megsütjük. A cukorral a tejjel és a liszttel vastag pépet főzünk, ha kihűlt, habosra kavarjuk a vajjal, majd vaníliaaromával ízesíthetjük. A tésztára kenjük, megszórjuk kakaóval, tetszés díszítjük.
Összegyúrjuk a tésztát a kissé megolvasztott vajjal. Lereszeljük az almákat és kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a többi összetevőt és összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott almát lereszeljük, a vaníliát és a fahéjt hozzáadjuk. Egy lekapcsolható oldalú sütőformát kibélelünk sütőpapírral, vagy alufóliával és belesimítjuk az almát. A tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű