Tésztához:
- 10 dkg cukor,
- 4 tojás,
- 6 dkg liszt,
- 4 dkg darált dió,
- 2 ek. olaj,
- 2 ek. víz,
- 1 csapott ek. kakaó,
- 1 cs. vaniliás cukor,
- fél cs. sütőpor,
Tetejére:
- 20 dkg cukor,
- 20 dkg vaj,
- 10 dkg liszt,
- 4 dl tej,
- 2-3 cs. vaniliás cukor vagy vaníliaroma,
Tetejére:
- kakaópor,
- cukordíszek,
A tojásokat a cukrokkal és vízzel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, diót, a sütőport és a kakaót.
Előmelegített sütőben megsütjük. A cukorral a tejjel és a liszttel vastag pépet főzünk, ha kihűlt, habosra kavarjuk a vajjal, majd vaníliaaromával ízesíthetjük. A tésztára kenjük, megszórjuk kakaóval, tetszés díszítjük.
A gesztenyemasszát a kekszmorzsával, a vajjal és és rummal összedolgozzuk sima masszává. Egy 30×20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk és a masszát egyenletesen elkenjük rajta....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvassz fel két tábla diétás csokit. Addig kevergesd, amíg teljesen bubi- és csomómentes nem lesz a masszád, amit aztán csorgass óvatosan a formákba. Miután fél órát pihent a hideg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérj...
Elkészítési idő: kb. 60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, és 30 percig pihentetem. A tésztát 4 részre osztom, majd 4 lapot nyújtok belőle. Tepsi hátán, 165 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütöm. A töltel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű