4 tojás
4 ek víz
6 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 kk vanília aroma
200 g liszt
1 kk sütőpor
barack lekvár
40 g kakaópor
20 dkg vaj
20 dkg cukor
6 evők. tej
1 evők. rum
1 zacskó kókuszreszelék
DUPLÁT KÉSZÍTHETÜNK..A tojások fehérjét a vízzel kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és aromát, majd tovább keverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet kivajazott tepsibe 180 c fokon megsütjük.
Ha elkészült a piskótánk ketté vágjuk és megkenjük barack lekvárral. a kér piskóta lapot egymásra rakjuk, és egyforma kockára szeleteljük. Elkészítjük a csokimázat.
A tejet a cukorral és a vajjal felforraljuk, majd a kakaóporral és a rummal simára keverjük (használhatunk rumaromát is).
Miután kicsit kihűlt a kakaós bevonó, a kockára vágott süti minden oldalát belemártom, a felesleget lecsepegtetem és megforgatom a kókuszreszelékben.
Miután elkészültünk a kockákat tegyük a hűtőbe, hogy a kakaós bevonat jól megszilárduljon rajta.
A hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk, majd kikent, lisztezett tepsibe diónyi gombócokat helyezünk. Gombócok tölteléke: 12,5 dkg margarint habosra kavarunk 25 dkg cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsd egy mély tálba a lisztet, a sütőport, az előre megolvasztott margarint, a cukrot, a sót, a citrom levét és a lereszelt citrom héját, majd keverd össze. Egyenként add hozzá a...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1 dl tejföl és az olaj kivételével a hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe (kb. 24x36 cm) öntjük és a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföl és a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesÓvatosan kevergetem a tűzön, (mint a piskótát), hogy a hab ne törjön össze. Melegen habzsákba töltöm, a muffinokat megtöltöm vele. Ha kihűlt, ugyan ilyen módon, felvert tejszínhabo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes