4 tojás
4 ek víz
6 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 kk vanília aroma
200 g liszt
1 kk sütőpor
barack lekvár
40 g kakaópor
20 dkg vaj
20 dkg cukor
6 evők. tej
1 evők. rum
1 zacskó kókuszreszelék
DUPLÁT KÉSZÍTHETÜNK..A tojások fehérjét a vízzel kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és aromát, majd tovább keverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet kivajazott tepsibe 180 c fokon megsütjük.
Ha elkészült a piskótánk ketté vágjuk és megkenjük barack lekvárral. a kér piskóta lapot egymásra rakjuk, és egyforma kockára szeleteljük. Elkészítjük a csokimázat.
A tejet a cukorral és a vajjal felforraljuk, majd a kakaóporral és a rummal simára keverjük (használhatunk rumaromát is).
Miután kicsit kihűlt a kakaós bevonó, a kockára vágott süti minden oldalát belemártom, a felesleget lecsepegtetem és megforgatom a kókuszreszelékben.
Miután elkészültünk a kockákat tegyük a hűtőbe, hogy a kakaós bevonat jól megszilárduljon rajta.
. Rendesen kidolgozzuk, majd kinyújtjuk, és megkenjük frissen darált töpörtyűvel, és 15 percenként hajtogatjuk, úgy 3X4 szer. Utolsó kinyújtáskor a tészta tetejét berácsozzuk, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTészta Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk meg vajjal egy nagyméretű, lapos tepsit. Mérjük ki a hozzávalókat. Egy nagy tálba verjük fel a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 160 fokra. Vajazz és lisztezz ki egy süteményformát (gyümölcskenyér formát). A mézet egy kisebb lábasban tűz fölött, vagy egy tálkában mikróban langyosítsd m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb tepsit (20x30 cm) sütőpapírral kibélelünk. A tésztához a tojások fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű