20 dkg babapiskóta , 3 dl. langyos kávé,vagy kakaó , sütőrum , vagy rum aroma , instant kávé , ( 2 az 1 -ben ) 2 tk. cukor
csokihabhoz : fél liter cukrászhab, 1 púpozott ek. porcukor , 2 púpozott ek. kakaó ,( nem oldódó , hagyományos ) 1 cs. vaniliás cukor
csokimázhoz : 1 púpozott ek. cukor 1 púpozott ek. kakaó, 3 ek,víz , 5 dkg. vaj
1 tálba elkészítjük a kávés-vagy kakaós tejet és ebbe mártogatjuk a babapiskótát. A tejszínt felverjük a hozzávalókkal és belesimítunk 1 réteget 1 nagyobb jénaiba. Erre rakunk 1 sor mártogatott piskótát,majd megint krémet,amíg a hozzávalók tartanak , felülre krém kerüljön. A csokimázat elkészítjük 1 kis lábasban , kicsit hűtjük, de még jó folyósan a krémre csurgatjuk. Legalább 1 órára hűtőbe rakjuk, minél tovább áll annál finomabb lesz.
ha felnőtteknek készítjük rumos kávéba mártogassuk a piskótákat, ha gyerekeknek is , akkor rum aromával és kakaóba mártogatva .
A cukrot a tojásokal habosra kavarjuk,majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaniliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütöporos lisztet. A tölteléket elkészitjük.A tész...
Elkészítési idő: 30A csokoládét, gyümölcsöt felvágjuk apró kockákra. A vajat, a vaníliás cukrot és a cukrot habosra keverjük, ehhez jön a tojás, majd az aroma. Végül hozzáadjuk a sütőporos-lisztes z...
Elkészítési idő:A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt teps...
Elkészítési idő: 60