20 dkg babapiskóta , 3 dl. langyos kávé,vagy kakaó , sütőrum , vagy rum aroma , instant kávé , ( 2 az 1 -ben ) 2 tk. cukor
csokihabhoz : fél liter cukrászhab, 1 púpozott ek. porcukor , 2 púpozott ek. kakaó ,( nem oldódó , hagyományos ) 1 cs. vaniliás cukor
csokimázhoz : 1 púpozott ek. cukor 1 púpozott ek. kakaó, 3 ek,víz , 5 dkg. vaj
1 tálba elkészítjük a kávés-vagy kakaós tejet és ebbe mártogatjuk a babapiskótát. A tejszínt felverjük a hozzávalókkal és belesimítunk 1 réteget 1 nagyobb jénaiba. Erre rakunk 1 sor mártogatott piskótát,majd megint krémet,amíg a hozzávalók tartanak , felülre krém kerüljön. A csokimázat elkészítjük 1 kis lábasban , kicsit hűtjük, de még jó folyósan a krémre csurgatjuk. Legalább 1 órára hűtőbe rakjuk, minél tovább áll annál finomabb lesz.
ha felnőtteknek készítjük rumos kávéba mártogassuk a piskótákat, ha gyerekeknek is , akkor rum aromával és kakaóba mártogatva .
1. A baracklekvár kivételével minden hozzávalót egy tálban alaposan összedolgozunk. 2. Erősen lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. 3. Egy lisztbe mártott isler...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt! Egy jénai tálat bebo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi habverõvel egy tálban simára keverem és 15-20 percig pihentetem a tésztát. Az elsõ palacsinta sütése elõtt a palacsintasütõt olajjal kikenem,
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsiradékkal bekenjük és egyenletesen, vékonyan belenyomkodjuk a tésztát, egészen a pereméig. A tojás fehérjét felverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű