Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár
A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges,,,
Friss gesztenyébõl igen ízletes és egészségkímélő gesztenyemasszát is készíthetünk. Ebben az esetben kb. fél óráig kell fõzni, hogy teljesen puha legyen. Még melegen mind a külsõ,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 8 tojás sárgáját a 8kanál kristálycukorral kikeverjük(robottal) A 8 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A Tojásfehérjehabhoz apránként hozzá kanalazzuk a 12 evőkanál átszitá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA 6 tojás sárgáját 4 ek. cukorral habosra verjük, majd a 4 ek. lisztet, a sütőport, az olajat, valamint a kakaóport is hozzáadjuk és összekeverjük. A 6 tojás fehérjéből kemény habo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSemmi dolgunk nincs, mint a kekszeket beledobni egy késes aprítóba, és morzsásra őrölni. Ezután hozzáadjuk a magozott meggyet, és a mascarponét, majd addig járatjuk a szerkezetet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű