Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár
A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges,,,
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nehezen áll össze, akkor tegyünk hozzá egy evőkanál tejfölt. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz Eszterházy torta recept az alábbi módon készíthető el: A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Hozzákeverjük a réteslisztet és a darált diót. Öt lapot sütünk belőle (16 cm átmér...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1. A vajat habosra keverem a cukorral, a kakaóval, a rum felével, 10 dkg mascarponéval, majd hozzáteszem a darált kekszet, a fekete kávét és jól összedolgozom. 2. Közben a gesz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásfehérjét verjük kemény habbá, folyamatosan hozzátéve a többi hozzávalót. Tegyük habzsákba, majd a sütőpapíros tepsibe nyomjunk kis halmokat. Előmelegített sütőben alacsony h...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes