240 g vaníliás nápolyi (alaposan összetördelve)
60 g apróra vágott dió
30 g kristálycukor
60 g olvasztott vaj vagy margarin
60 g fehércsoki (apró darabokra tördelve)
60 g lágy krémsajt
60 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dl habtejszín
2 csomag vanília puding
2 citrom reszelt héja
9 dl tej
60 g fehércsoki (reszelve)
180 fokra melegítjük elő a sütőt és sütőpapírral kibélelünk egy 23 cm x 30 cm-es tepsit. Megolvasztjuk a vajat, összekeverjük a nápolyi morzsával, dióval, cukorral és csoki darabkákkal. Kb. 30 g dió törmeléket hagyjuk a végén a díszítéshez. A tésztánkat nyomkodjuk a bele tepsinkbe. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Teljesen kihűtjük.
Felverjük a habtejszín fejét, majd összemixeljük a porcukorral, a krémsajttal és a vaníliával. Eloszlatjuk a tésztánkon.
Egy kis tejjel kikeverjük a pudingport majd az összes tejben elvegyítve felforraljuk. Belekeverjük a reszelt citromhéjat is. Picit kihűtjük, és a krémsajtos rétegre öntjük.
A maradék habtejszínt is felverjük és elterítjük a sütinken. Megszórjuk reszelt fehércsokival és apróra vágott dióval. Tálalás és felszeletelés előtt legalább 4 órán keresztül hűtőben tároljuk.
Törjük össze egy villával a szoba hőmérsékletű vajat és keverjük össze a sűrített tejjel, majd adjuk hozzá a vaníliát és 100 g kókuszreszeléket. Keverjük jól össze, hogy egy krémes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig robotgéppel kikeverjük. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. A sütőt kb. 250 °C-r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverek (nem kell felverni a tojást) kivajazott tepsibe öntöm és 170 °C-os sütőben kb 45 perc alatt kisütöm (amikor nem hullámzik a teteje mozgatásnál, akkor van kés...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta A mandulapelyhet durvára törjük, majd összekeverjük a mandulaliszttel és a kakaóporral. A tojásfehérjéket felverjük az eritrittel, majd szépen összeforgatjuk a száraz hozz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes