240 g vaníliás nápolyi (alaposan összetördelve)
60 g apróra vágott dió
30 g kristálycukor
60 g olvasztott vaj vagy margarin
60 g fehércsoki (apró darabokra tördelve)
60 g lágy krémsajt
60 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dl habtejszín
2 csomag vanília puding
2 citrom reszelt héja
9 dl tej
60 g fehércsoki (reszelve)
180 fokra melegítjük elő a sütőt és sütőpapírral kibélelünk egy 23 cm x 30 cm-es tepsit. Megolvasztjuk a vajat, összekeverjük a nápolyi morzsával, dióval, cukorral és csoki darabkákkal. Kb. 30 g dió törmeléket hagyjuk a végén a díszítéshez. A tésztánkat nyomkodjuk a bele tepsinkbe. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Teljesen kihűtjük.
Felverjük a habtejszín fejét, majd összemixeljük a porcukorral, a krémsajttal és a vaníliával. Eloszlatjuk a tésztánkon.
Egy kis tejjel kikeverjük a pudingport majd az összes tejben elvegyítve felforraljuk. Belekeverjük a reszelt citromhéjat is. Picit kihűtjük, és a krémsajtos rétegre öntjük.
A maradék habtejszínt is felverjük és elterítjük a sütinken. Megszórjuk reszelt fehércsokival és apróra vágott dióval. Tálalás és felszeletelés előtt legalább 4 órán keresztül hűtőben tároljuk.
Nagyon gyors és egyszerű süti, 30-35 perc alatt kész. Kapcsold be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazd ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeld le, fahéjas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 200 oC-on és vajazzuk ki a sütőformát! 2. Hámozzuk meg az almákat, negyedeljük el őket és „operáljuk ki” a magházat! Vágjuk 1-2 cm vastag gerez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótát sütni,kis tepsiben./20x25cm/ Puding,cukor,tej sűrűre főzni,bele a margarin,hűteni. Túró, vanillincukor,cukor hozzá a kihűlt puding.1 óra hűtőbe. A tésztát félbevágni,me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy bögrében mindent jól kutyuljunk össze, majd mikróba téve 2,5 percig süssük. Étcsokival és meggyel tálaltam.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű