Tészta: 2 db tojás
15 dkg cukor
5 dkg margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál tej
3 evőkanál méz
60 dkg liszt
Krém: 30 dkg margarin
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 liter tej
6 evőkanál búzadara
- sárgabarack lekvár-
A tészta hozzávalóit (a liszt kivételével) vízgőz felett összefőzzük Kb. 10 perc.. A tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, 4 részre osztjuk, és közepes méretű tepsi hátán sütjük.
A tejből és a búzadarából sűrű krémet főzünk. A margarint a cukorral és a ás a vaníliával habosra keverjük, és a kihűlt krémhez adjuk, szépen egybedolgozzuk.
Egy tésztalapot tepsibe teszünk, és rákenjük a krém felét-
A második tésztalapot baracklekvárral kenjük-
A harmadik lapra a krém másik felét kenjük-
A negyedi tésztalapot ráhelyezzük.
Pihentetni kell legalább fél napot, hogy a tészta megpuhuljon.
A kuszkuszt elkeverjük a mazsolával és a gyömbérrel, majd leöntjük a forró vízzel. Lefedjük, és hagyjuk kb. 7-10 percig állni. Az almát vékony szeletekre vágjuk, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrtam,hozzáadtam a felfuttatott élesztőt. Egy könnyen kezelhető,nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Én kelesztettem 40 percig. Kisodortam és megtöltöttem. Mint a kaka...
Elkészítési idő: 1,20 Nehézség: KönnyűDagasztjuk,összegyúrjuk,majd 1órát kelesztjük.Ezután kinyújtjuk 2-3cm vastagra. Kiszaggatjuk majd még 30 percet kelesztjük.190 fokon addig sütjük amíg kicsit meg nem barnul. Kb 20...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes