Gesztenyés réteg:
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg darált keksz
2,5 dkg vaj ( nem margarin )
2-3 evőkanál tej
Vaníliás réteg:
1 cs. főzhető vaniliás pudingpor
3 dl tej
12 dkg vaj
10 dkg cukor
Tetejére:
2 dl tejszín
1 csapott evőkanál cukor
reszelt étcsokoládé
Kezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje kihűlni. 2 dl tejet elkezdünk felforralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük. Folyamatos keverés mellett a forró tejbe csurgatjuk, kavargatjuk, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzádobjuk a vajat, és elkeverjük. Hűvös helyre tesszük, hogy kihűljön. Jöhet a gesztenyés réteg: A gesztenyét villával széttörjük, hozzátesszük a puha vajat, beleszórjuk a kekszet, és elkezdjük összegyúrni. Kevés tejjel lazítjuk a tésztát. Ha kész, egy sütőpapírral kibélelt tortaformába egyengetjük a kezünkkel. Erre jöhet a már kihűlt vaníliás krém. A tetejére a tejszínt a cukorral nagyon keményre felverjük, és egyenletesen eloszlatjuk a vaníliás krémen. Étcsoki reszelékkel díszítjük, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, elkeverjük, majd kókuszolajjal kikent, felforrósított serpenyőben kisütjük. Alacsony hőfokon, fedő alatt oldalanként kb. 5...
Elkészítési idő:Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponébe a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport és összedolgozzuk a masca...
Elkészítési idő:Összedolgozzuk az anyagokat. Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: