Gesztenyés réteg:
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg darált keksz
2,5 dkg vaj ( nem margarin )
2-3 evőkanál tej
Vaníliás réteg:
1 cs. főzhető vaniliás pudingpor
3 dl tej
12 dkg vaj
10 dkg cukor
Tetejére:
2 dl tejszín
1 csapott evőkanál cukor
reszelt étcsokoládé
Kezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje kihűlni. 2 dl tejet elkezdünk felforralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük. Folyamatos keverés mellett a forró tejbe csurgatjuk, kavargatjuk, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzádobjuk a vajat, és elkeverjük. Hűvös helyre tesszük, hogy kihűljön. Jöhet a gesztenyés réteg: A gesztenyét villával széttörjük, hozzátesszük a puha vajat, beleszórjuk a kekszet, és elkezdjük összegyúrni. Kevés tejjel lazítjuk a tésztát. Ha kész, egy sütőpapírral kibélelt tortaformába egyengetjük a kezünkkel. Erre jöhet a már kihűlt vaníliás krém. A tetejére a tejszínt a cukorral nagyon keményre felverjük, és egyenletesen eloszlatjuk a vaníliás krémen. Étcsoki reszelékkel díszítjük, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
A darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A porcukrot kikeverjük a tojás fehérjével és a vaníliás cukorral. Ha a massza már sűrű, beleöntjük a citr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral felhabosítom,hozzárakom a többi hozzávalót.Utoljára a sütőporos,szódabikarbónás lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe sütöm 180 fokon 25 perc.Ha kihűlt kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet picit meglangyosítjuk, feloldjuk benne a vajat, majd kekszes porcukorral összegyúrjuk. Ha szükséges akkor még tejet adok hozzá, míg linzertészta-szerű nem lesz. 20×40 cm-es...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, majd duplájára kelesztjük. Ketté vesszük ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes