4 db tojás
1 kis pohár tejföl
csipet só
1 evk. porcukor
60 dkg liszt
1 dkg élesztő
A hozzávalókat a kenyérsütő tartályába teszem és kidolgoztatom, majd fél órát hideg helyre teszem.
A kész tésztát vékonyra kinyújtottam, a felét "csörögemintára", a másik felét "rózsafánk" mintára szaggattam. Meleg, de nem forró olajban pirosra sütöttem. Porcukorral megszórva, sárgabaracklekvárral tálaltam.
Bármilyen mintára lehet szaggatni, de nagyon gyorsan sül, vigyázni kell, nehogy megégjen.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Majd kettévesszük úgy, hogy egyik része kicsivel nagyobb legyen. Nagyobbik részét hűtőbe, kisebbik részét fagyasztóba tesszük, amíg a tölteléket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A cukrot ,margarint tojást és mézet habosra keverjük. 2.) A sütőporral elvegyített lisztet hozzáadjuk és a tejjel higítjuk. 3.) Lassú tűznél sütjük. Ha kihült kockák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKekszet, margarint, rumot, cukrot és a lekvárt összedolgozzuk. Mikor kész kettőbe vesszük, az egyikbe a zöld színezőt a másikba a pirosat bele gyúrjuk, majd 6-6 golyót készítünk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szokásos módon elkészítjük a piskótát. Egy nagy méretű tepsiben vékony tésztalapot szoktam sütni, majd azt kockázom fel a rétegezés előtt. 2. A vaníliás öntethez a tej 2/3-át...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes