45 dkg liszt, 20 dkg zsír, 1 evőkanál porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 cs. élesztő, 1 egész tojás, 2 tojássárgája,tejföl 2-3 kanálnyi.
Töltelék:
30-40 dkg darált mák, citrom héja, cukor ízlés szerint, ezeket összekeverjük
szilvalekvár
Mindent egy tálba teszünk, az élesztőt pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk és könnyen nyújtható tésztát készítünk.
A tésztát 4 részre osztjuk. Első lap tepsibe, megkenjük lekvárral, rászórunk mákot, és így folytatjuk tovább. Megszúrkáljuk a tetejét, kelesztjük és megsütjük.
tepsi mérete: 30 x 35 cm, hőfok: 180 - 200 fok
A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeglangyosítom a joghurtot az olajjal. beledolgozom azcukorral, sóval, élesztővel összekevert lisztet. Letakarva fél órát kelesztem. Kinyújtom vágom, töltöm, formázom, lekenem,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesEgymásután elkészítjük a piskótákat. A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, össze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk. Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet. Az élesztőt egy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű