45 dkg liszt, 20 dkg zsír, 1 evőkanál porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 cs. élesztő, 1 egész tojás, 2 tojássárgája,tejföl 2-3 kanálnyi.
Töltelék:
30-40 dkg darált mák, citrom héja, cukor ízlés szerint, ezeket összekeverjük
szilvalekvár
Mindent egy tálba teszünk, az élesztőt pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk és könnyen nyújtható tésztát készítünk.
A tésztát 4 részre osztjuk. Első lap tepsibe, megkenjük lekvárral, rászórunk mákot, és így folytatjuk tovább. Megszúrkáljuk a tetejét, kelesztjük és megsütjük.
tepsi mérete: 30 x 35 cm, hőfok: 180 - 200 fok
Sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. A túrót 6 dkg cukorral és a vaníliás cukorral nagyon krémesre keverjük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit annyi tejjel, amennyit felvesz (nekem ez kb 3-4 "maréknyi" volt) omlós tésztává gyúrjuk, majd fél óráig fagyasztóban hűtjük. A krémhez megkaramellizáljuk a c...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral felforraljuk. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a vajat, a kekszet és a diót. Felezzük el a tölteléket, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót. Mindkét ma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű