Tészta hozzávalói
15 dkg liszt ,
fél kk sütőpor ,
7 dkg cukor ,
1 vaniliás cukor ,
1 egész tojás ,
7 dkg margarin,
ha szükséges adunk hozzá tejfölt,hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
2 -3 ek. baracklekvár
Krém
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 vailiás cukor ,
2 ek viz, ezt összefőzzük, majd hozzá adunk
10 dkg pörkölt őrölt mogyorót ,és
10dkg apróra vagdalt mogyorót .
Csoki a sarkaira:
5 dkg csoki
2,5 dkg margarin
Közepes nagyságú, kivajazott tepsibe tesszük a tésztát ,
2 -3 ek. baracklekvárral vékonyan bekenjük ,erre kenjük a mogyorós krémet, és megsütjük.( 180 fokon )
A kihűlt tésztát ,először 5,5x5,5 cm -res kockára vágjuk, majd a kockákat átlósan felezzük , hogy háromszögeket kapjunk, és 2 sarkát olvasztott csokiba mártogatjuk . ( nekem a nagysága így jött ki, hogy ne legyen "hulladék", de van aki 6x6, vagy 8x8 cm-re vágja, a tepsim 23x33cm)
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Hozzáadjuk a liszthez, majd jól kidolgozzuk a tojással, a tejföllel, az olajjal és a sóval együtt. Langyos helyen duplájára kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd a citromhéjával és a lisztel, óvatosan elkeverjük. Végül belecsurgatjuk az olvasztott vajat, az egészet kivajazott őzgerincf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal. Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. 2. A tejszínt verjük kem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótalapot kétfelé vágjuk úgy, hogy egy széles és egy keskeny lapot kapjunk, amivel kibéleljük az őzgerincformát. A formát a vastagabb lappal kibéleljük. Én alufóliát használok...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű