3 dl víz
• 12 dkg margarin
• 20 dkg étcsokoládé
• 40 dkg háztartási keksz
• 3 csomag vaníliás puding
• 40 dkg kristálycukor
• 1 kg alma
A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük. Az egyik csomag kekszet tepsibe lerakjuk, ráöntjük az almakrémet. A még forró krémre rárakjuk a másik csomag kekszet. A tetejére a margarinból és a csokoládéból készült mázt kenjük. Hűtőbe tesszük, és csak másnap fogyasztjuk.
1. lépés Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, majd vajazzunk ki jó vastagon egy tetszőleges sütőformát. Mikróban melegítsük fel a csokoládét és a vajat egy nagy hőálló edényben,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre szeljük. A 4 csésze vizet 3 ek cukorral és a citromlével felforraljuk, majd két perce beletesszük az almasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA natúr joghurtot összekeverjük a mézzel és a citrom levével. A jéghideg habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal, majd belekeverjük a joghurtba. Ebbe beleforgatjuk a gyümölcsö...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat 4 ek cukorral fehéredésig keverjük és adjuk hozzá a vaníliát. Rúd esetén kaparjuk ki a belsejét. Forraljuk fel a tejet lassú tűzön a narancshéjjal (csak a sárga ré...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes