1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg vaj
12 dkg 75 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé
2 tojás
2 tojásfehérje
10 dkg cukor
10 dkg őrölt mandula
A csokoládét apróra törjük és a vajjal együtt felolvasszuk, majd folyamatos kavargatás mellett langyosra hűtjük. A tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy tálba tesszük, majd mixerrel habosra keverjük. Hozzákeverjük a kihűtött csokoládét is és újra összedolgozzuk, majd az őrölt mandulát és a kakaóport is hozzáadjuk. Kivajazott sütőformákba kanalazzuk a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon, 10-12 percen át sütjük. Nem szabad túlsütni, hogy a belseje ne szilárduljon meg.
Az egyik legfincsibb és leggyorsabban összedobható csokoládés süti. Dekoratív édesség, hiszen a belsejében krémes csokoládé van, ennek képtelenség ellenállni!
A piskótát mindig ugyanezzel a módszerrel készítem, már évek óta, de természetesen a szétválasztós módszerrel is el lehet készíteni a piskótát, ha valakinek az vált be. Általában...
Elkészítési idő:Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk egy kis forró vízbe: így egyrészt lejön róluk a sok felesleges cukor és olaj, meg kezelőanyag, másrészt megdagadnak. A zabpelyhet összekeverjük a...
Elkészítési idő:1. tojások, tej, cukor --> habosra verjük 2. belemegy a sütőporos liszt 3. tepsibe öntjük, tetjén eloszlatjuk a cukros kókuszreszeléket 4. 175°-on megsütjük. 5. amint kivettük...
Elkészítési idő: 1 óra