1 rúd almás, 2 rúd túrós
1,5 dl langyos tejben, 1 teás kanál cukorral, 2 dkg élesztőt felfuttatni, 50 dkg lisztet, 20 dkg rámával, pici sóval, 4 evőkanál porcukorral, elmorzsolok, majd 1 egész tojással, és 1 sárgájával, meg a felfuttatott élesztővel jól kidolgozzuk, elkészítjük a tölteléket, 3 részre osztom a tésztát, kinyújtom téglalapra, majd a két szélét bevagdalom, középre megy a töltelék, az alma alá zsemlemorzsát szórok, a túró alá búzadarát,, behajtogatom a tésztát, megkenem felvert tojással, és készre sütöm.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A túrót elektromos habverőve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA teáskanál cukorral és a tejjel felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet átszitáljuk, beletesszük a sót, zsírt, cukrot, majd jól kidagasztjuk, 30 percet kelesztjük, 6-8 gombócra vesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű