Családireceptkönyv.hu

Rákóczi túrós


Írta:

Elk. idő: 100 perc + 1óra
Adag: 15 szelet
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A linzer tésztához
50 g porcukor
100 g vaj
150 g búzaliszt (BL55) sima liszt

A linzer kenéshez
30 g sárgabarack dzsem

A túrótöltelékhez
1400 g tehéntúró (félzsíros)
140 g búzadara
280 g kristálycukor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 db citrom reszelt héja

A tojáshabhoz
100 g kristálycukor
100 g tojásfehérje

A fehérjehab közé
400 g sárgabarack dzsem

Elkészítés:


1. A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk. Csak éppen addig gyúrjuk, míg összeáll!

2. Nyújtsuk egyenletes vastagságú lappá a linzertésztát, majd fektessük egy 20x30 cm-es sütőformába. Szurkáljuk meg, ezután tegyük légkeverés nélkül a 200 C-ra előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára pár perc alatt.

3. A túrótöltelék hozzávalóit mérjük egy üstbe, és kézzel, vagy géppel alaposan dolgozzuk össze.

4. A kisült, kihűlt linzerlapot vékonyan kenjük meg baracklekvárral, majd a túrótölteléket egyenletesen kenjük el rajta. Ezt tegyük be a sütőbe 180 C-ra, 40 percre, légkeverés nélkül.

5. Ha a túró kisült, vegyük ki a sütőből, és a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd szedjük habzsákba.

6. Szedjük a baracklekvárt is habzsákba, majd a kisült túrótöltelékre felváltva csíkozzuk fel a baracklekvárt, és a fehérjehabot. Ha megvagyunk, tegyük vissza a sütőbe, ismét 200 C-ra, légkeverés nélkül 20-25 percre.

7. Ha kisült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


100 perc + 1 óra hűtés

Rákóczi túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
MAGLÓDI KOSÁR
MAGLÓDI KOSÁR

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvás pite
Szilvás pite

A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, sót és a citromhéjat. Amikor már sima és egynemű a sütőporos lisztet a tejjel felváltogatva apránként hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csoki Szivar
Csoki Szivar

Először a ganache-t készítem el. A habtejszínt a mézzel felforralom, majd a Lapsang Souchong teából egy teáskanálnyit a forró tejszínhez keverek, és lefedve állni hagyom 7-8 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk