menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi fatörzs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 deka liszt,
25 deka porcukor,
1 vaníliás cukor,
1 kávéskanál citromlé,
5 tojás és 2 tojássárgája,
40 gramm étkezési keményítő,
2 evőkanál víz,
30 deka étcsokoládé,
20 deka vaj,
1 narancs leve és reszelt héja,
5 deka mazsola,
5 deka durvára vágott, pirított dió,
3 evőkanál rumaroma,
aszalt narancsdarabok a díszítéshez.

Elkészítés:


A piskótalaphoz összekeverjük a lisztet és a keményítőt. Az 5 tojás fehérjét a citrom levével és a 7-8 deka porcukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a vízzel és a 7-8 deka porcukorral kikeverjük, majd felváltva hozzáadjuk a tojásfehérje- és a lisztkeveréket. A masszát tepsibe tesszük, és forró tűzön mintegy 10 perc alatt készre sütjük. Tiszta ruhára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és rummal meglocsoljuk. A ruha segítségével többször ki-be tekerjük. Felcsavarva hagyjuk kihűlni.
A krémhez a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverünk 10 deka porcukrot és 2 tojássárgáját, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.
Közben a vajat kikeverjük a narancslével és -héjjal, a rumaromával, a vaníliás cukorral, és a csokoládés krémhez adjuk. A krém kétharmadát a piskótára kenjük, megszórjuk a dióval és a mazsolával, majd feltekerjük úgy, hogy a széle alulra kerüljön. Tálcára tesszük, és a maradék krémmel bekenjük, majd az aszalt naranccsal vagy egyéb gyümölccsel díszítjük.

Karácsonyi fatörzs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Kakaós-csokis almatorta
Kakaós-csokis almatorta

A puha vajat, cukrot és tojást habosra verjük. A sütőport, kakaót és lisztet elkeverjük, ezt is hozzáadjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk, nagy lyukú resz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Diós almás csiga
Diós almás csiga

1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a csipet sóval, a szárított élesztővel, összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Mákos guba
Mákos guba

A tejet elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd felforraljuk. A karikára vágott kiflit összevegyítjük mákkal, reszelt narancs- és citromhéjjal, mazsolával, majd leforráz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Bécsi túrós palacsinta
Bécsi túrós palacsinta

A legjobb ha van maradék palacsinta, ha nincs akkor sütök néhányat. A töltelékhez egy csipet sóval kemény habbá verem a tojásfehérjét. Egy tálban a vajat habosra keverem a porcuko...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk