4 tojás sárga ,
250 g zsír,
200 g cukor ,
2 deci tej,
1 sütőpor ,
1 vanília cukor,
pici só,
annyi liszt amennyit felvesz. (kb 75-80dkg.)
töltelek:
4 tojás fehérjét habbá verjük,
250 g cukorral és
2 csésze őrölt dió
Az alapanyagokból tésztát gyúrunk és kosárka formába tapogatjuk.
A kosárkákba lekvárt kanalazunk, majd a tetejére egy kanál diós habot teszünk.
Így mehet a sütőbe ahol 180°on rózsaszínre sütjük.
Majd kifordítjuk a formából.
Egy edényben megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a kakaót és a cukrot. A tűzről levével hozzákeverjük a tojásokat majd a lisztet. Sütőpapírral bélelünk egy 20 x 30-as tepsit, úg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt közepébe egy kis mélyedést készítünk (fészket). 1 dl langyos tejbe teszünk egy mokkáskanál cukrot, jól összekeverjük, majd beleöntjük a liszt mélyedésébe, és belemorzsoljuk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElőször a tölteléket készítjük el, melyhez a hozzávalókat összekeverjük és állni hagyjuk. A tésztához először az élesztőt futtatjuk fel kevés meleg tejben, cukorral. A lisztet elmo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát apróra vágva megfőzzük, majd pürésítjük. A csokit a kókuszolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a xilittel. A kihűlt olvasztott csoki...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz