4 tojás sárga ,
250 g zsír,
200 g cukor ,
2 deci tej,
1 sütőpor ,
1 vanília cukor,
pici só,
annyi liszt amennyit felvesz. (kb 75-80dkg.)
töltelek:
4 tojás fehérjét habbá verjük,
250 g cukorral és
2 csésze őrölt dió
Az alapanyagokból tésztát gyúrunk és kosárka formába tapogatjuk.
A kosárkákba lekvárt kanalazunk, majd a tetejére egy kanál diós habot teszünk.
Így mehet a sütőbe ahol 180°on rózsaszínre sütjük.
Majd kifordítjuk a formából.
A tészta hosszávalóit egy tálba tesszük, összegyúrjuk, kettévesszük, az egyik felébe beledolgozzuk a + 1 e.k. kakaóport és a 2 e.k. zsírszegény tejet. Folpakban 1 órára a hűtőbe te...
Elkészítési idő:A tölteléket készítsük el előre, hogy kihűlve tehessük a tésztára. A felfőzés annyit tesz, hogy egy megfelelő edénybe tesszük a diót, rá jön a víz, bele a két kanál vaníliás cukor...
Elkészítési idő: 1001.) Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az eritrittel krémesre keverjük, míg ki nem fehéredik. A fehérjékből kemény habot verünk. Végül a sárgáját, a f...
Elkészítési idő: 2 óra