2,5 dl-es bögre
1/4 bögre vaj
1 bögre apróra tördelt étcsokoládé
1 bögre cukor (gyümölcscukor)
3 tojás
1/4 bögre cukrozatlan kakaópor
2 csipet só
1,5 bögre liszt (teljes kiörlésű búzaliszt)
1/2 bögre kockára vágott alma
Én most teljes kiörlésű lisztből és gyümölcscukorral készítettem)
A sütőt 180 fokra melegítjük, és sütőpapírral bélelünk ki egy 20x20 cm-es tepsit. A vajat és a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a tűzről lehúzva elkeverjük benne a cukrot. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet, a kakaót és a sót és alaposan összekeverjük. Beleszórjuk az almát, majd kikeverve az előkészített tepsibe öntjük a masszát. 20-30 percig sütjük.
Az összeállított tészta felét közepes nagyságú tepsibe teszem és megszóróm darált dióval. Rárakom a kihűlt és kinyomkodott tölteléket, majd ráhelyezem a tészta másik felét is....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összeszitáljuk a sütőporral és összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót. Addig míg a töltelék el nem készül hűtőbe rakjuk. A hozzávalókat összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, a sütőporral, kakaóval, cukorral összeforgatjuk. Ezután a margarinnal, tojássárgájával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. 2 részre osztjuk, és közepes s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű500 g Himbeeren putzen und 50 g beiseitelegen. Restliche Himbeeren mit 50 ml Wasser und 5-6 El Himbeersirup in einen hohen Rührbecher geben, pürieren und durch ein Sieb streichen....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű