menu

Családireceptkönyv.hu

Őszibarack


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
30 dkg porcukor
20 dkg zsír
2 dl tej
75 dkg liszt
2 cs sütőpor
2 tojássárgája

Krém:
15 dkg darált dió
ízlés szerint cukor
3 dl tej
kakaó
rum

mandula és vérnarancs aroma

Elkészítés:


Tészta: a porcukrot és a zsírt a tejjel fél óráig keverjük majd állni hagyjuk 2 órát. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, a 2 tojássárgáját.
Jól összegyúrjuk és dió nagyságú gombócokat formálunk, Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, köztük helyet hagyva és 150 fokon (alsó-felső sütés) 15-20 percig halványra sütjük (szinte fehér marad, az aljuk is csak halvány aranybarna legyen).


A töltelék hozzávalóit összefőzzük.

A megsütött gombócok belsejét kikaparjuk és a töltelékhez adjuk. Kis kakaóval és kevés rummal ízesítjük.

A krémmel megtöltjük a félgömböket és összepárosítjuk. Mindegyik barackot megfestjük egy ecsettel aromával és rögtön kristálycukorba forgatjuk.
Buxus levéllel díszítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 30 perces banános, zabpelyhes muffin
30 perces banános, zabpelyhes muffin

A banánt hámozd meg, és villával törd össze. Rakd egy tálba, üsd hozzá a tojást, add hozzá a tejet, a joghurtot, a vaníliát, a nyírfacukrot, és habverővel jól keverd össze. Egy más...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Zita szelet
Gesztenyés - Zita szelet

1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját. 3. A tészta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tímea
Karamellás muffin
Karamellás muffin

1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. 2. A karamellás muffin krémjéhez szükséges tej nagy részét feltesszük melegíteni egy lábasban, a maradék tejjel és a cukorral összekeverjük a pu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
Linzer és isler recept!
Linzer és isler recept!

A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk