Családireceptkönyv.hu

Hoffman béles


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt
27 dkg Ráma
15 dkg porcukor
42 dkg kristálycukor
8 tojás
1 citrom
1 sütőpor
kevés tejföl
savanykás lekvár (pl. meggy)
35 dkg darált dió
3 evőkanál kakaó

Elkészítés:


A 45 dkg lisztet 1 sütőporral elkeverve 27 dkg Rámával elmorzsoljuk, majd hozzádjuk a 15 dkg porcukrot. Közepébe mélyedést készítünk, beleütünk egy tojást, a citrom levét és reszelt héját, ill. annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tészta legyen.
A tésztát kétfelé osztjuk. A kicsit nagyobb részt egy magas falú sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk.
Megkenjük meggylekvárral, majd rátesszük a tölteléket.
Töltelék:
7 tojást felverünk, és összekeverjük 42 dkg cukorral 8egy része lehet csak fehérje is). Hozzáadunk 35 dkg darált diót, kevés citromhajat, és 3 evőkanál kakaót.
A tetejére nyújtjuk a kisebb tésztalapot. Villával jól megszurkáljuk a tetejét, kisütjük.
Ha kihűlt, csokoládémázat teszünk rá.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ugyanezt készíthetjük baracklekvárral, kakaó nélkül, a tetejére pedig nem kinyújtjuk a lapot, hanem rácsot formáznk. Ez lesz a Mágnás dióspite

Kinek a kedvence ez a recept?


Bóka Mária Hugi
Bertalanné Bóka Zsuzsanna Lenike
Szabó Bernadett Mazsi
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás vaníliás fincsiség
Almás vaníliás fincsiség

A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódi...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Banános - Banános süti - OK
Banános - Banános süti - OK

1. Vegyél kicsi kör alakú piskótatallért. 2. Két piskótatallér közé tegyél egy kb. fél cm-es banánkarikát. Középen tűzd össze fogvájóval. 3. Készíts egy sűrű vanília puding...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Créme brulée - sütőben
Créme brulée - sütőben

Előmelegítjük a sütőt 110 C-ra, valamint előkészítünk kb. 10 cm átmérőjű, és 2-3 cm magas peremű kerámia brulée sütőformákat, és egy magas peremű tepsit. A formákat a tepsibe tessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: keria
Non plus ultra
Non plus ultra

Először összegyúrjuk a tésztát. A lisztet alapoan elmorzoljuk a hideg vajjal, csak ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk készre a tésztát. Amikor már szép egyenletes, hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk