45 dkg liszt
27 dkg Ráma
15 dkg porcukor
42 dkg kristálycukor
8 tojás
1 citrom
1 sütőpor
kevés tejföl
savanykás lekvár (pl. meggy)
35 dkg darált dió
3 evőkanál kakaó
A 45 dkg lisztet 1 sütőporral elkeverve 27 dkg Rámával elmorzsoljuk, majd hozzádjuk a 15 dkg porcukrot. Közepébe mélyedést készítünk, beleütünk egy tojást, a citrom levét és reszelt héját, ill. annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tészta legyen.
A tésztát kétfelé osztjuk. A kicsit nagyobb részt egy magas falú sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk.
Megkenjük meggylekvárral, majd rátesszük a tölteléket.
Töltelék:
7 tojást felverünk, és összekeverjük 42 dkg cukorral 8egy része lehet csak fehérje is). Hozzáadunk 35 dkg darált diót, kevés citromhajat, és 3 evőkanál kakaót.
A tetejére nyújtjuk a kisebb tésztalapot. Villával jól megszurkáljuk a tetejét, kisütjük.
Ha kihűlt, csokoládémázat teszünk rá.
Ugyanezt készíthetjük baracklekvárral, kakaó nélkül, a tetejére pedig nem kinyújtjuk a lapot, hanem rácsot formáznk. Ez lesz a Mágnás dióspite
A lisztet, a margarint és a tojás sárgájákat összegyúrjuk a tejjel és cukorral felfuttatott élesztővel. Kettő cipót formálunk belőle és 20 percig pihentetjük. A tojások fehérjét...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA pudingokat megfőzzük egyenként. Én a banános ízűvel szoktam kezdeni. Keverek bele rumaromát valamint banándarabokat. Aztán fogok egy edényt, bármilyen jó. Amilyen formát szeretné...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összekeverjük a porcukorral, majd jól elmorzsoljuk benne a vajat. Beleöntjük a kihűlt darát, hozzáadjuk a mandula aromát és jól összegyúrjuk. Tetszőleges nagyságú golyóka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű