1 csésze finomra aprított pisztácia
18 db zabpelyhes keksz
8 dkg olvasztott vaj
3 ek barnacukor
50 dkg Philadelphia krémsajt
15 dkg cukor
3 ek liszt
3 tojás
2 dl tejföl
A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledaráljuk, de így nem maradnak benne ropogós pisztáciadarabok). Hozzákeverjük az olvasztott vajat és a cukrot. Egy 20 cm-es levehető oldalú tortaforma oldalára és aljára nyomkodjuk.
A krémsajtot robotgépben kerémesre keverjük a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet is. Hozzáadjuk a tejfölt, épp csak addig keverjük, amíg homogén lesz, hogy ne keverjünk bele levegőbuborékokat. A kekszalapra öntjük. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából és legalább 2 órára, de jbb, ha egész éjszakára, a hűtőbe tesszük.
Az összes hozzávalót – a kókuszreszelék kivételével – tedd a keverőgépbe, és készíts belőle egységes masszát. Nedves kézzel formázz diónyi gombócokat a masszából és hempergesd meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a kekszeket: Mindent egy tálba mérünk és jól összegyúrjuk. Kettéválasztjuk, az egyik feléhez adunk még 1 ek lisztet, a másikhoz 1 ek kakaóport. Celofánba csoma...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes. A tésztához gépi habverővel kihabosítjuk a tojást és a cukrot, majd belekeverjük a puha vajat, illetve a lisztet és a sütőport. Kézzel összegyúrjuk, gombócot formálunk belőle, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKéses darálóban összeturmixolni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű