menu

Családireceptkönyv.hu

New York cheesecake


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 csésze finomra aprított pisztácia
18 db zabpelyhes keksz
8 dkg olvasztott vaj
3 ek barnacukor

50 dkg Philadelphia krémsajt
15 dkg cukor
3 ek liszt
3 tojás
2 dl tejföl

Elkészítés:


A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledaráljuk, de így nem maradnak benne ropogós pisztáciadarabok). Hozzákeverjük az olvasztott vajat és a cukrot. Egy 20 cm-es levehető oldalú tortaforma oldalára és aljára nyomkodjuk.
A krémsajtot robotgépben kerémesre keverjük a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet is. Hozzáadjuk a tejfölt, épp csak addig keverjük, amíg homogén lesz, hogy ne keverjünk bele levegőbuborékokat. A kekszalapra öntjük. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából és legalább 2 órára, de jbb, ha egész éjszakára, a hűtőbe tesszük.

New York cheesecake

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tuti piskóta
Tuti piskóta

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habkönnyű almás pite
Habkönnyű almás pite

Mérjük ki a tészta hozzávalóit. Egy tálban dolgozzuk össze a hozzávalókat a tejföl kivételével. A tejfölt kanalanként tegyük hozzá, mert lehet, kevesebb, lehet, több kell bele,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó
Zserbó

A dióbelet megdaráljuk, összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tarte Taten - Fordított barackos süti
Tarte Taten - Fordított barackos süti

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót. Morzsold hozzá a vajat. Ha jó morzsalékos, öntsd hozzá a hideg vizet, és dolgozd össze gyors mozdulatokkal. Ha a tészta t...

Elkészítési idő: 105 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk