1 csésze finomra aprított pisztácia
18 db zabpelyhes keksz
8 dkg olvasztott vaj
3 ek barnacukor
50 dkg Philadelphia krémsajt
15 dkg cukor
3 ek liszt
3 tojás
2 dl tejföl
A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledaráljuk, de így nem maradnak benne ropogós pisztáciadarabok). Hozzákeverjük az olvasztott vajat és a cukrot. Egy 20 cm-es levehető oldalú tortaforma oldalára és aljára nyomkodjuk.
A krémsajtot robotgépben kerémesre keverjük a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet is. Hozzáadjuk a tejfölt, épp csak addig keverjük, amíg homogén lesz, hogy ne keverjünk bele levegőbuborékokat. A kekszalapra öntjük. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából és legalább 2 órára, de jbb, ha egész éjszakára, a hűtőbe tesszük.
A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporos liszttel elkeverjük. A muffin sütőt kivajazzuk, a masszából egy kanálnyit teszünk a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a zsírral. A langyos vízben elkeverjük a sót az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a vizet, és dagasztjuk legalább fél óráig, azután ha a kezünkhöz a tészta raga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojások sárgájat habosra keverjük a cukorral -hozzáadjuk a puha vajat -majd lassan a többit -legvégül a tojások fehértje keményre vert habját -kivajazott ,lisztezett 25x 35 t...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tojásokat, a cukrot, a reszelt citrom héjat és egy csipet sót. A darált mákot is hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az olvasztott vajat, a liszte...
Elkészítési idő: 20 p Nehézség: Könnyű