1 kg alma
25 dkg liszt
8 dkg margarin
1 tojás
10 dkg cukor
1 élesztő
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
2 ek tejföl
só,
fahéj
1 tojás szétválasztva
Reszelt citromhéj
Margarint liszttel összemorzsol
bele cukor, tojás, citromhéj, sütőpor, vaníliás cukor, tejföl
Lágy tésztát gyúr, kettéoszt
Felét tepsibe - megszurkál
Reszelt alma cukorral és fahéjjal megpárol elterít
Másik felével letakar - megszurkál
Tojás sárgájával megken
180 C EM pirosra süt
Elsőként a sütőt előmelegítettem 175 fokra. Majd az avokádót és az olajat egy botmixerrel krémesre mixeltem, aztán hozzáadtam a banánokat is és azt is krémesítettem. Ezután kézi ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni. Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé oszta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfu...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Közepes