A tésztához:
40 dkg liszt
2 db tojás
1 citromból nyert citromhéj
1 csomag sütőpor
14 dkg vaj
A krémhez:
3 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
6 dkg liszt
12 dl tej
36 dkg cukor
5 db tojásfehérje (felverve)
25 dkg margarin
2 citromból nyert citromlé
10 dkg dió (őrölt, tetejére)
A tésztának valókat összegyúrjuk.
Vajazott, lisztezett tepsibe (gáztepsi) tesszük, és megsütjük.
A pudingokat sűrűre főzzük, még forrón belekeverjük a hozzávalókat egyesével és a felvert tojáshabot.
A krémet rákenjük a megsült tésztára, majd megszórjuk az őrölt dióval, és betesszük a fagyasztóba kb. 2 órára.
Ezután szeleteljük, és hűtőbe helyezzük.
A csokoládét a mézzel és 3 dl tejszínnel együtt gőz fölött megolvasztjuk. Kevergetni kell, hogy ne legyen csomós! A maradék habtejszínt a kávéporral és a fahéjjal felverjük. Majd ö...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. Szokásos módon piskótalapot sütünk. Még forrón feltekerjük. Hűlni hagyjuk, amíg elkészítjük a belevalót. 2. A krémhez a tejszínt keményre verjük, és hozzákeverjük a gőz felet...
Elkészítési idő: kb. 40 perc Nehézség: KönnyűA pici élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. Közben a margarint elmorzsoltam a liszttel, majd a tojássárgákkal, és amikor már fincsi morzsás lett a tészta, ráöntöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, tejet és az olvasztott Rama margarint, majd a mézet is. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a habja elfo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű