menu

Családireceptkönyv.hu

Görög, citromos-kókuszos pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg búzadara

15 dkg liszt

15 dkg kókuszreszelék

15 dkg puha vaj

4 db tojás

1 csomag sütőpor

6 ek. cukor

2 dl tej

csipet só

1 citrom lereszelt héja

A sziruphoz:

1 citrom kifacsart leve

1 narancs kifacsart leve

1 dl víz

25 dkg cukor

A tetejére:

5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:


A lisztet, a csipet sót, a búzadarát, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a kókuszreszeléket egy tálba tesszük és összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Ezután a cukros sárgákhoz adjuk a puha vajat, kikeverjük, majd a tejjel hígítjuk. Ezután összekeverjük a száraz összetevőkkel, a legvégén apránként beleforgatjuk a tojások felvert habját. Közepes méretű (22-32 cm) tepsibe simítjuk a tésztát, és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a szirupot. A vízben elkeverjük a cukrot, a narancs és citromlevet, majd körülbelül 10 percig forraljuk, amíg jó szirupos állaga nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Miután a tészta kisült, rombusz alakúra vágjuk a tepsiben, és meglocsoljuk a kihűlt, azaz a hideg sziruppal. (Úgy is készíthetjük, hogy megvárjuk, amíg a tészta kihűl, akkor készítjük el a szirupot és a hideg tésztára a forró szirupot locsoljuk.) Kiskanállal csak annyi szirupot locsoljunk a tésztára, amennyit beszív, de nem ázik el tőle. Tálalás előtt kókuszreszelékkel szórjuk meg a tetejét.

Görög, citromos-kókuszos pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csokikrémmel töltött linzerkarika
Csokikrémmel töltött linzerkarika

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, 3 mm vastagra nyújtjuk ki. Pogácsa-, vagy linzerszaggatóval, kis korongokat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben, 200 fokon, sütőpapírral bél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pihe-puha mézes kalács
Pihe-puha mézes kalács

A mézet és a margarint összemelegítjük. Egy másik edényben összekeverjük a tojásokat és a porcukrot, majd hozzákeverjük a margarinos elegyhez. Hozzáadjuk a fahéjat, a mézeskalács f...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Aranygaluska vaníliasodóval
Aranygaluska vaníliasodóval

Elkészítés: 1. Egy dl langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztben elkeverjük a maradék cukrot, a csipet sót és reszelt citrom héját, majd hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sima piskóta
Sima piskóta

felverni a habot a többit óvatosan beleforgatni (mint a tejszeletet) melegen feltekerni sütőpapíírral megvárni mí kihűl óvatosan kitekerni megtölteni és visszatekerni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk