30 dkg liszt + a nyújtáshoz | 2 teáskanál sütőpor | 4 dkg vaj/margarin | 1 evőkanál barna nádcukor | 1 tojás + 1 a kenéshez | 17 dkg natúr joghurt | 10 dkg mogyorókrém vagy mogyoróvaj | banán, áfonya, eper a díszítéshez
1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vajat/margarint robotgéppel felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a sütőporos lisztet és a joghurtot. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
2. Kissé lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd 5-6 cm átmérőjű, kerek kiszúróval vagy pohárral kiszaggatjuk.
3. A tetejét megkenjük a felvert tojással, majd 180 ºC-os sütőben 25-30 perc alatt kisütjük.
4. Ha langyosra hűlt, félbevágjuk, megkenjük mogyorókrémmel vagy mogyoróvajjal. Banánkarikából és áfonyából szemeket, eperszeletekből csőrt és szárnyakat készítünk a baglyoknak.
KALÓRIA: 276 KCAL/DARAB
Az átszitált lisztben elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját és a tejben egy csipetnyi sóval feloldott élesztőt. A kidolgozott tésztát lisztezett deszkán kisod...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tojásokból három lapot sütök ebből kettő csokis egy piskóta A pudingot a cukorral szokásos módon elkészítem majd a tűzről leveszem és hozzákeverem a margarint Az alsó lapot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összekeverni, majd egy 20x30cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. A tetejére rászórjuk a meggyet. Ebben nem fog a meggy úgy belesüllyedni, mert tészta nem enge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet főzzük meg: a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesen, jól kikeverjük. A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű