25 dkg. méz , 10 dkg. vaj , 10 dkg. cukor , 1 eg. tojás 2 t. sárgája , 50 dkg. liszt , szódabikarbóna .
A meleg mézbe feloldjuk a vajat és hozzáadjuk a többi anyagot. Simára gyurjuk , ízesítjük fahély , szegfűszeg , citromhély . Kiszaggatva , tetejét tejfölös tojássárgájával kenjük , dióval díszitjük .
A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük. Elmorzsoljuk benne vajat, hozzáadjuk a tojást és legvégül annyi tejfölt, hogy egy könnyen kezelhető, nyújtható tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTizennégy deka vajból tizennégy deka liszttel, hét deka cukorral és hét deka őrölt dióval vagy mandulával tésztát gyúrunk. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, és kis poharakkal kivágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa kekszet ledarálta az anyagokat összedolgozta, annyi tejet adott hozzá, hogy félkemény masszává összeálljon. a krémnek valót kikeverte. megformázta a kicsi hengereket,...szívósz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű