15 dkg zabpehely
15 dkg puha vaj
10 dkg cukor
10 dkg finomliszt
1 tojás
1/2 teáskanál őrölt fahéj
frissen reszelt őrölt gyömbér
1 csipet só
10 dkg étcsokoládé, kockákra vágva
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze. Gyúrjunk masszát a két tál tartalmából, majd készítsünk gombócokat, utána lapítsuk ki keksz formára és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt elkészül
1. 30x20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni). 2. A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. (t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz alapanyagokat és a fűszereket összekeverjük egy tálban. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk és aprítógépben pépesre aprítjuk. A tojásokat az eritrittel és a kókuszzsírr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés:A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.A krémhez a fél liter tejet, cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű