A tésztához
8 db tojás
75 g porcukor
200 g dió (darált)
2 csapott ek finomliszt
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
A töltelékhez
50 dkg tehéntúró
2 db tojássárgája
4 ek tejföl
1 citromból nyert citromhéj
8 ek cukor (ízlés szerint)
A tetejére
10 dkg csokoládé (olvasztott)
8 dkg dió (apróra vágott, pirított )
A sütőt előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből habot verünk, majd lassan hozzáadagoljuk a porcukrot, tovább verve. Ezután egyesével a sárgáját is hozzákeverjük a géppel.
A diót a sütőporral, és csipet sóval elkevert liszttel ezután fakanállal óvatosan beleforgatjuk. A tepsibe öntjük, megsütjük.
A túrót villával összetörjük, összekeverjük a többi hozzávalóval.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, közé kenjük a tölteléket. A tetejét megkenjük olvasztott csokoládéval, megszórjuk az aprított dióval.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20×40 cm
1. A tésztát 3 felé osztjuk és kinyújtjuk kb. 30 * 25 cm nagyságúra. 2. Max. 10 perc alatt 160-180 fokon világosra sütjük. 3. A krémhez a tejet, a kristálycukrot, a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre verjük. A sárgájához szitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd belef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összedolgozzuk a vajjal és a porcukorral, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a szódabikarbónát, a mézet és a tejfölt. 2 lapot sütünk belőle. Krém: A reszel...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű