A kókuszos laphoz:
5 tojás fehérje
150 g cukor
150 g kókuszreszelék
30 g rétesliszt
7-8 g sütőpor
A diós laphoz:
5 tojás fehérje
150 g cukor
150 g darált dió
20 g ét kakaópor
30 g rétesliszt
7-8 g sütőpor
A krémhez:
10 tojás sárgája
100 g cukor
50 g házi vaníliás cukor
40 g étkezési keményítő
300 ml tej
250 g vaj
A tetejére:
kókuszreszelék
A süteményhez a tésztákat egymás után kell elkészíteni, először a fehéret, majd amíg az sül, addig a barnát. Úgy állítottam össze, mint a piskótát: a tojásfehérjét felvertem, amikor már kemény volt, beleszórtam a cukrot is és azzal együtt vertem nagyon keményre.
A kókuszreszeléket (fehér tészta), illetve a diót (barna tészta) elkevertem a többi száraz hozzávalóval, végül összeforgattam a tojáshabbal.
Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem: nekem a kapcsos tepsi bejött, először megsütöttem benne a kókuszos lapot, majd a kerettől elválasztottam és a papírral együtt rácsra húztam. Ezután a tepsit újrapapíroztam és a keretet fordítva kapcsoltam vissza rá, így egyszerűen mosogatás nélkül a tiszta feléhez tudtam simítani a barna tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. negyed-negyed óra alatt sültek meg a lapok.
A krémhez a sárgákat alaposan kikevertem a cukrokkal. Hozzáadtam a keményítőt, majd a tejet, ezután tűzre téve sűrűre főztem.
Hagytam kihűlni, ami után (gépi habverővel) habosra kevertem a puha vajjal.
A kapcsos tepsibe rétegeztem a süteményt: alulra került a kókuszos tészta, erre a krém kábé fele, majd a diós tészta, legvégül a maradék krém. A tetejét kókuszreszelékkel szórtam meg. Egy éjszakát állni hagytam, ezután kisebb kockákra szeleteltem és így tálaltam
A tésztához a lisztbe belekeverjük a sütőport és a cukrot, majd elmorzsoljuk a Rama-val, hozzáadjuk a tojássárgákat és kevés tejjel könnyen gyúrható tésztát készítünk. 4 lapot sütü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJuditnak 1 csomag, vagyis 50 dkg tésztából az alábbi képen látható mennyiség készült el. A felengedett leveles tésztát gyengén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, derelyev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pudingot kb. 3-4 ek cukorral és 8 dl tejjel megfőzzük és hagyjuk kihűlni. 2. A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és apránként...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pudingot felfőzöm a tejben a cukorral, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzáadom kókuszreszeléket (kicsit hagyok a tetejére díszítésnek), majd 4 dl tejszínből lágy habot verek és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű