Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Erdélyi raffaello szelet recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kókuszos laphoz:

5 tojás fehérje
150 g cukor
150 g kókuszreszelék
30 g rétesliszt
7-8 g sütőpor

A diós laphoz:

5 tojás fehérje
150 g cukor
150 g darált dió
20 g ét kakaópor
30 g rétesliszt
7-8 g sütőpor

A krémhez:

10 tojás sárgája
100 g cukor
50 g házi vaníliás cukor
40 g étkezési keményítő
300 ml tej
250 g vaj

A tetejére:

kókuszreszelék

Elkészítés:


A süteményhez a tésztákat egymás után kell elkészíteni, először a fehéret, majd amíg az sül, addig a barnát. Úgy állítottam össze, mint a piskótát: a tojásfehérjét felvertem, amikor már kemény volt, beleszórtam a cukrot is és azzal együtt vertem nagyon keményre.

A kókuszreszeléket (fehér tészta), illetve a diót (barna tészta) elkevertem a többi száraz hozzávalóval, végül összeforgattam a tojáshabbal.

Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem: nekem a kapcsos tepsi bejött, először megsütöttem benne a kókuszos lapot, majd a kerettől elválasztottam és a papírral együtt rácsra húztam. Ezután a tepsit újrapapíroztam és a keretet fordítva kapcsoltam vissza rá, így egyszerűen mosogatás nélkül a tiszta feléhez tudtam simítani a barna tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. negyed-negyed óra alatt sültek meg a lapok.

A krémhez a sárgákat alaposan kikevertem a cukrokkal. Hozzáadtam a keményítőt, majd a tejet, ezután tűzre téve sűrűre főztem.

Hagytam kihűlni, ami után (gépi habverővel) habosra kevertem a puha vajjal.

A kapcsos tepsibe rétegeztem a süteményt: alulra került a kókuszos tészta, erre a krém kábé fele, majd a diós tészta, legvégül a maradék krém. A tetejét kókuszreszelékkel szórtam meg. Egy éjszakát állni hagytam, ezután kisebb kockákra szeleteltem és így tálaltam

Erdélyi raffaello szelet recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyes csokoládés finomság
Meggyes csokoládés finomság

A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anette
Schoko bons torta
Schoko bons torta

Piskóta (2x) 3 tojásfehérjét felverünk, majd felverünk 3 sárgáját is a cukorral, hozzáadunk 3 ek. rizsliszt, 0,5 cs. sütőpor, 1 ek. kakaópor keverékét, pici vizet, majd robotgép...

Elkészítési idő: ~ 1-1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mekis fahéjas, almás pite házilag
Mekis fahéjas, almás pite házilag

A leveles tésztát vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, amikor elkezdesz vele dolgozni. Az almát pucold meg, és vágd kis darabokra. Rakd egy lábosba, szórd rá a cukrot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Diós zsák - OK
Diós - Diós zsák - OK

1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a tojássárgájával. Nem szabad több lisztet tenni bele! 2. Kb. 30 db diónyi gömböt formálunk belőle, és kb. 1-1,5 órára hűtőbe tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk