Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csokoládé


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 25 dkg
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1/Tejcsoki: 2.5 dl porcukor, 4 ek jó minőségű cukrozatlan kakaópor,
1 dl főzőtejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 12.5 dkg vaj,
1 ek étolaj, 1 ek tejpor.

2/Étcsoki: 2 dl cukrozatlan kakaópor, 10 dkg vaj, 1 dl cukor, 1 ek tejpor,
1 ek olaj, 1 tk fahéj.

Elkészítés:


1/ Szitáld át a porcukrot és a kakaóport, szórd bele a vaníliás cukrot. Olvasztott vajjal alaposan ismertesd össze, őket majd mutasd be a tisztelt társaságnak a tejszínt. Ragadj egy célszerszámot, keverd simára, majd máglyára vele!

Főzd 10 percig kis lángon, közben kevergesd szorgosan. Ha valami pluszt szeretnél, most szórd bele bátran! Vedd le a tűzről a fazekat és szórd bele a forró krémbe a lisztet, kutyuld csomómentesre és fényesítsd az olajjal.

2/ Olvassz vajat a lábosban, majd a cukrot is olvaszd fel benne. Kavarj, kavarj rendületlenül!

Amikor elelegyedett a kettő, akkor a kakaóport és a fahéjat is hozzáöntheted, illetve itt csempészheted bele a titkos adalékokat is.

Hűtőben hagyod, hogy kilelje a hideg és kész is!

Általad lesz a masszádból kerek csokoládé, szögletes csokoládé, lukas csokoládé, stb., attól függően, hogy milyen kiolajozott formába öntöd a csokidat. Egy óra alatt kihűl - frigóval rásegíthetsz - utána csomagolható, ajándékozható, kínálható, ehető.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha kiöntőformába szeretnéd a csokit készíteni és szeretnél minél szebb végeredményt elérni, akkor ezt a 2 + 1 szabályt tartsd be:

1. mindenképp olajozd ki előtte (igen, a szilikont is!) a formát,
2. használj több tejszínt
ha van időd és türelmed, gőz fölött olvaszd össze a hozzávalókat!
Mindig hamarabb fejezd be a főzést, mint amilyen sűrűségűt szeretnél, mert hűlés közben sokat sűrűsödik még.

PLUSZ: darált vagy apróra vágott mogyoró, dió, mazsola, karamella, aszalt gyümölcsök... amit szeretsz, vagy szeret az ajándékozott!

Csokoládé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyömbéres zablinzer
Gyömbéres zablinzer

A zabpehelylisztet és a nyírfacukrot tálba mérjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal és a reszelt gyömbérrel. Folpackba csomagolva minimum 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Kevés zab...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres képviselőfánk
Epres képviselőfánk

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Édes sütemények > Gyümölcsös sütik > Epres sütik > Epres képviselőfánk Epres képviselőfánk Galéria (2) Epres képviselőfánk Beküldve: 2013.08...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boci szelet
Boci szelet

♥ A csokis alaptésztához 1 tálba teszünk 1 dl olajat, 1 dl tejet, 10 dkg cukrot, és 4 tojássárgát. Habverővel alaposan összekeverjük. A száraz anyagokat külön szoktuk elkészíteni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi madártej
Házi madártej

A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a tejhez adjuk. A tejet felforraljuk, a tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a tojássárgákat 4 evőkanál cukorral, valamint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk