Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi sütőpor
5 dkg vaj
1 evőkanál tejföl
A krémhez:
3,5 dl habtejszín
1 vaníliarúd belseje
12 dkg jó minőségű csokoládé
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
8 dkg porcukor
3 tojás sárgája
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és a csokoládét apróra törjük, majd hozzáadjuk. Belekeverjük a kakaóport is és a vaníliát, majd felöntjük a tejszínnel. Vízgőz fölött addig kavargatjuk, amíg be nem sűrűsödik, majd kihűtjük. Mikor a tészta kihűlt, kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel és bevonjuk vele a tetejét is.
A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd kinyújtjuk mindkettőt. Az egyiket tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral. Ezután a cukrot, a margarint, a mákot és...
Elkészítési idő:barna lap, krém, piskóta, krém, barna lap, máz, majd ennek a tetejére csepegtetjük a következőt: 2 kanál kakaóport pár csepp vízzel sűrűre főzzük, és a mázra csepegtetjük.
Elkészítési idő:1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyhar...
Elkészítési idő: