350 g liszt
100 g rétesliszt
100 g porcikor
1 púpos teáskanál szódabikorbóna
2 teáskanál kakaó
fél teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
pár csepp citromlé
1 egész tojás+1 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
100g méz
40g vaj vagy zsír
Máz:
1 tojás fehérje
120g porcukor
A tészta alapanyagait összegyúrjuk. Diónyi gombócokat formálunk belőle. Kissé meglapítva sütőlemezre rakjuk.
200 fokon, alsó-felső sütéssel 8-10 perc alatt megsütjük.
Ezalatt elkészítjük a mázat: A tojás fehérjét villával elkeverjük.
( Nem kell habosítani!). 3 részletben hozzákeverjük a porcokrot. A kisült puszedlikat még melegen a mázba mártjuk.
Jól bevált recept Dóritól.
Így készítheted el: Egy nagy tálban alaposan keverd össze a száraz hozzávalókat, add hozzá az olajat, a mézet és szükség szerint egy kis vizet, hogy gyúrható masszává álljon össze....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat egy kis lábasban felolvasztom, hogy már kissé barnuljon. Félrehúzom. 2. Egy tálkában összekeverem a porcukrot, a lisztet, az őrölt mandulát és a sót. 3. Egy nagy kever...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk egy fakanál segítségével. A tésztának ragacsosnak kell lennie, így ne aggódj az állaga miatt. Pici korongokat formázunk vizes kézzel és ...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű