350 g liszt
100 g rétesliszt
100 g porcikor
1 púpos teáskanál szódabikorbóna
2 teáskanál kakaó
fél teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
pár csepp citromlé
1 egész tojás+1 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
100g méz
40g vaj vagy zsír
Máz:
1 tojás fehérje
120g porcukor
A tészta alapanyagait összegyúrjuk. Diónyi gombócokat formálunk belőle. Kissé meglapítva sütőlemezre rakjuk.
200 fokon, alsó-felső sütéssel 8-10 perc alatt megsütjük.
Ezalatt elkészítjük a mázat: A tojás fehérjét villával elkeverjük.
( Nem kell habosítani!). 3 részletben hozzákeverjük a porcokrot. A kisült puszedlikat még melegen a mázba mártjuk.
Jól bevált recept Dóritól.
Ízlés szerint édesíteni, de mivel a kókusz elég karakteres, finomabb, ha nem túl édes. Összegyúrni, fél cm-esre nyújtani (én folpack között, úgy nem ragad és könnyen felszedhető) k...
Elkészítési idő:1. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, ezt két tenyerünk közt dörzsölgetve a legkönnyebb. A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk. Kb. 10 percig így hagyjuk...
Elkészítési idő:A vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra...
Elkészítési idő: