350 g liszt
100 g rétesliszt
100 g porcikor
1 púpos teáskanál szódabikorbóna
2 teáskanál kakaó
fél teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
pár csepp citromlé
1 egész tojás+1 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
100g méz
40g vaj vagy zsír
Máz:
1 tojás fehérje
120g porcukor
A tészta alapanyagait összegyúrjuk. Diónyi gombócokat formálunk belőle. Kissé meglapítva sütőlemezre rakjuk.
200 fokon, alsó-felső sütéssel 8-10 perc alatt megsütjük.
Ezalatt elkészítjük a mázat: A tojás fehérjét villával elkeverjük.
( Nem kell habosítani!). 3 részletben hozzákeverjük a porcokrot. A kisült puszedlikat még melegen a mázba mártjuk.
Jól bevált recept Dóritól.
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű hájat összegyúrjuk az 1 kg lisztből elvett 15 dekányi liszttel, félretesszük hűvös helyre, de ne a hűtőbe! A három tojássárgáját, a tejet, ecetet, 85 dkg lis...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. A túrót kikeverjük 10 dkg cukorral, van. cukorral, tojássárgákkal és a tejföllel, majd beledolgozzuk a tésztát. A tojásf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előmelegítem a sütőt 175 C-ra (gázsütőn ez a 4-es fokozat). 2. A tésztájához először megolvasztom gőzön az apróra tört étcsokit meg a kockára vágott vajat. 3. Aztán amik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű