450 g porcukor
5 g zselatin
30 ml víz
50 g szőlőcukor
A zselatint és a vizet egy tálban összekeverni, 10 percig állni hagyni , utána hozzáadni a szőlőcukrot és addig melegíteni míg a cukor felolvad , forralni nem szabad. Levesszük a tűzről és belekeverjük a porcukrot, egy nagyon ragadós masszát kapunk, nem szabad bele több porcukrot tenni , kb fél óra állás után teljesen jó , nyújtható masszát kapunk.
Robotgépben a vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Kisebb részletekben belekeverjük a fahéjjal és a sütőporral összeszitált lisz...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 tk cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a vajjal elmorzsoljuk, a tejhez hozzáadjuk a cukrot, tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral, a lisztet szitáljuk hozzá, és dolgozzuk össze a masszát. Osszuk el annyi felé ahány ízű, színű kekszet szeretnénk készít...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA két piskótalaphoz kikeverjük a tojássárgájákat a cukorral, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. A lapokat légkeveréses sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz