1/2 kg házi tehéntúró
4 közepes méretű savanyú alma
1/2 bögre mazsola
10 dkg tönkölydara /kukoricadara
méz izlés szerint (nekünk kb. 1 bögre megy bele)
4 evőkanál bio vagy házi vaj/ kókuszvaj
4 bio vagy házi tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 bio citrom, ha nincs bio citrom, akkor 3-4 csepp limeolaj
1 rúd vanília (elhagyható)
fahéj - izlés szerint
10 dkg 70%-osnál töményebb csoki (elhagyható)
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
A mazsolát beáztatom langyos vízbe.
Az almát megpucolom, cikkekre vágom (legjobb az idared), lelocsolom a citrom levével.
A túrót összekeverem a száraz hozzávalókkal: dara, szódabikarbóna, a citrom reszelt héja, fahéj, vanília.
A tojássárgáját kikeverem a mézzel és a vajjal, a fehérjét felverem.
A kikevert sárgájához hozzáadom a túrós masszát, aztán az almát, és a lecsöpögtetett mazsolát.
Végén óvatosan hozzáadom a felvert tojásfehérjét.
Vajjal kikent és zabkorpával (vagy teljeskiörlésű liszttel) meghintet tortaformába rakom. Az eredeti recept zsemlemorzsát ír a tepsi meghintéséhez, de korpával finomabb szerintem.
Kb.: 50 perc alatt sül meg. Érdemes tűpróbával ellenőrizni.
Ha kihült a tetejét meg lehet szórni reszelt csokival, házi tejszínhabbal díszíteni.
A vizet langyosítsuk meg, majd keverjük össze az ecettel. A kétféle lisztet és a csipet sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a zsírt, a tejfölt, a tojást és egy kevés ecetes vizet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta elkészítése: Elkészítés Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a "cukorral" habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg külön-külön a pudingokat (1 pudinghoz 4 dl tej és 40 g cukor). A tepsi aljára teszünk 1 sor kekszet. Ráöntjük a banán pudingot. A tetejére teszünk egy újabb sor kekszet...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz