- 120 g vaj
- 80 g porcukor
- 6 db tojássárgája
- 120 g étcsoki
- 6 db tojásfehérje
- 160 g cukor
- 120 g liszt
- 1 tk. sütőpor
+mandula vagy dió közepesen apróra törve 50 g
Bevonó:
- 150 ml víz
- 260 g porcukor
- 45 g vaj
- 5 ml ecet 10%
- 210 g kakaópor
+ 210 g sárgabarack lekvár
170 fok 22 cm tortakarika 60perc
Vaj (120 g) és porcukor (80 g ) habosra. Ehhez egyenként hozzá a tojás sárgája( 6 db ), majd hozzá az olvasztott csokit (120 g ).
Tojásfehérje ( 6 db ) és a kristálycukor ( 160 g ) kemény habbá verni.
A vajas mixhez megy a hab, kis adagokban majd a liszt ( 120 g ).
Alaposan összekeverni de óvatosan.
Baracklekvárt forralni!
Bevonó alapanyagokat összeforralni!
SÓ!!
Egy kevés vizet melegítünk egy lábasban. Közben egy fém habüstben, ami majd úgy passzol a lábasra, hogy nem ér bele az alja a vízbe, a tojást a cukorral és egy csipet sóval habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt a vaníliás cukorral felverjük. A vajkrémet, a tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük és fahéjjal ízesítjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt is. A babapiskóták...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojásból piskóta tésztát készítünk, ketté öntjük. Egyik felébe 3 púpos ek. darált diót keverünk másik fele fehéren marad. Először a diós rész kerül a tepsibe, erre csurgatjuk r...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot a vajjal és a mézzel felolvasztom. Közben kibélelek zsírpapírral egy kisebb tepsit, beleszórom a száraz anyagokat, majd ha felolvadt a cukros vajas méz, az egészet ráborít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű