Tészta:
50 dkg liszt
fél Rama
pici só
púpozott kk szódabikarbóna
2 tojás sárgája
4 ek langyos méz
langyos tej szükség szerint
Krém:
1 l tej
búzadara
1 Rama
porcukor
Van. cukor
A tésztához valókat összedolgozzuk és 4 lapot sütünk belőle.
1 l tejből sűrű tejbegrízt főzünk, vaníliás cukorral és pici sóval, hűlni tesszük és kevergetjük, hogy ne bőrösödjön. Közben 1 Ramat porcukorral összedolgozunk, ha a tejbegríz kihűlt összekeverjük. A mézes lapokat megtöltjük
Tetejére máz kerül.
Én a tejbegrízbe narancshéjat szoktam reszelni, nagyon finom!
Egy keverőtálba öntsük bele a kefirt. A kefires pohárral mérjük ki és öntsük hozzá a 3 bögre lisztet, a 2 bögre cukrot, az 1 bögre olajat, majd üssük bele a tojásokat. Szórjuk bele...
Elkészítési idő:A tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. Nekem 70 g liszt kellett, de ez fü...
Elkészítési idő:A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen elos...
Elkészítési idő:A tejet langyosítsd meg, adj hozzá egy evőkanál kristálycukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel körülbelül 10 perc alatt, azaz várd meg, míg jól megemelkedik. A liszte...
Elkészítési idő: 1 óra