Tészta:
50 dkg liszt
fél Rama
pici só
púpozott kk szódabikarbóna
2 tojás sárgája
4 ek langyos méz
langyos tej szükség szerint
Krém:
1 l tej
búzadara
1 Rama
porcukor
Van. cukor
A tésztához valókat összedolgozzuk és 4 lapot sütünk belőle.
1 l tejből sűrű tejbegrízt főzünk, vaníliás cukorral és pici sóval, hűlni tesszük és kevergetjük, hogy ne bőrösödjön. Közben 1 Ramat porcukorral összedolgozunk, ha a tejbegríz kihűlt összekeverjük. A mézes lapokat megtöltjük
Tetejére máz kerül.
Én a tejbegrízbe narancshéjat szoktam reszelni, nagyon finom!
A lisztet elkeverjük sütőporral és a vajjal, majd a tojást elkeverjük a cukorral és a tejszínnel, és hozzáadjuk a liszthez. A gyümölcsöket egy kivajazott tepsibe tesszük, majd elke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, ho...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézElőző este a magokat és az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, meglocsoljuk az aromákkal, rászórjuk a fűszerkeveréket és összeforgatjuk. Másnap a vajat a cukorral habosra...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: Könnyű◾️A tojásokat kettéválasztásával kezdünk. ▪️A fehérjét habbá verjük. ▪️A sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük. ◾️A sárgájához hozzáadjuk az olvasztott margarint, az átszi...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű