240 g cukor,
150 ml víz (80 ml a szirup elkészítéséhez, 70 ml a zselatin beáztatásához)
80 g kakaó,
14 g zselatin,
160 g tejszín (33%-os).
Szitáljuk át a kakaót és áztassuk be a zselatint 70 ml vízbe. Főzzünk szirupot a cukorból és a 80 ml vízből, szórjuk bele a kakaót és jól keverjük össze. Melegítsük fel a tejszínt 80 fokosra és olvasszuk fel benne a zselatint. Keverjük össze a szirupot és a tejszínes keveréket és főzzük egy percig a glazúrt. Ha kihűlt hűtőszekrényben tároljuk egy napon keresztül. Mielőtt a tortát bevonjuk a glazúrral, melegítsük fel a bevonót 30 fokosra. Fontos, hogy a hőfokokra figyeljünk ahhoz, hogy a glazúr tökéletes legyen. Nagyobb torták esetében érdemes kétszeres mennyiséget főzni.
A kekszet ledaráljuk, és a színezéken és tortadarán kívül a hozzávalókat összedolgozzuk. Az állaga legyen jól formálható, se nem száraz, se nem nedves. Az összegyúrt tésztát oss...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA porcukrot szitáljuk át, és 0,5 kg mérjünk bele egy tálba. A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz felett melegítsük fel mikor jó forró adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel gépi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban a fehérjéket kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat egy keverőtálban alaposan összedolgozzuk. (Egy kevés amarantot félreteszünk a beszóráshoz!) A hűtőben pihentetjük minimum 30 percig. Vizes kézzel golyókat formáz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű