60 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1 cs. van. cukor, 2 tojás, 25 dkg cukor, fél cs. sütőpor, 1 kis tejföl, kevés reszelt citromhéj
A hozzávalókat összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, majd előmelegített sütőben sütjük.
A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent alaposan összekeverünk, hűtőbe rakjuk. Kis tócsnikat lapítunk a masszából, nyers gyümit teszünk a közepébe és gombócot formázunk belőle. Forrásban lévő vízbe dobjuk a gombó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összegyúrom és kb fél órát pihentetem ketté vágom majd lisztezett deszkán kinyújtom majd sodró fa segítségével az egyik felét a tepsi aljára teszem megszórom zsemlem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet vastag falú serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd egy nagyobb tálba öntjük. Hozzá keverjük az olajos magvakat és az aszalt gyümölcsöt. Serpenyőben felolvasztjuk a va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű